100g vajkrémben mennyi lehet a laktóz mennyiség, részletesebben lent?
Egy tabletta 10g tejcukrot (laktózt) képes "semlegesíteni", ami kb 2 dl tejnek felel meg. A vajkrémben tejpor is van, aminek sokkal-sokkal magasabb a laktóz tartalma. Van itthon sima vajkrémem és laktóz tablettám. Az érdekelne, hogy 100g vajkrémre vetítve mennyi tablettát kellene bevenni, hogy ne legyen problémám? Aztán majd persze arányosítok a megevett mennyiséghez.
Nagyon köszönöm!!
Na benyomtam hozzá 5db-ot a majdnem egsész 250g-hoz.
Érdekes mód nekem az nem működik annyira hogy jóval előtte veszem be, sokkal inkább konkrétan a falatt előtt és minél több részletben. A laktózmentes termékekben is el van oszlatva az egész termékben és az a legjobb megoldás szerintem, csak én ilyen tablettával nem tudok, mivel olyan állagú, hogy porítani sem lehet.
A cukor megközelítés logikusan hangzik nekem is, viszont megnézve a dobozt azt írja 100g-ban 2,4g cukor van, ami azt jelentené, hogy 1 tabletta elég lenne az egész 250g-os dobozhoz, ami elég hihetetlenül hangzik eddigi tapasztalataim alapján. Sajtnál már jártam pórul úgy, hogy csak előre bevettem tablettát és nem oszlattam el evés közben legalább félbe harapdálva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!