Mit kellene ennem és innom?
Szia!
Evés terén szerintem ne vonj meg magadtól semmit, ergo ne legyenek "tiltólistás" ételek. Csak figyelj a mértékre. Ez mindig olyan szépen hangzik, de gyakorlatban olykor nehéz betartani. Ha eszel (amikor tényleg éhes vagy), akkor csak arra figyelj, rágj meg mindent alaposan, lassan egyél, s közben ha lehet ne tévézz, számítógépezz, stb. Oké, perszer ha megeszel pld. egy almát azért nem muszáj 20 percig a konyhában rágcsálni :P Ez főétkezéseknél fontosabb - szerintem.
Lefekvés előtt 3-4 órával már ne egyél semmit. Próbálj meg egészségesen kajálni, de tényleg nem kell radikalizálódni :D Mindenből lehet - csak keveset. Zöldség, gyümölcs, levesek mehetnek.
Kevés cukor - valamikor azt hallottam, hogy minden embernek úgy kellene étkeznie, mint egy cukorbetegnek, hiszen erre a szervezetnek nincs szüksége, de kicsi korunktól kezdve ehhez vagyunk szokva :/ Kiiktatni nem muszáj, ha már a házi sütiket/gyümiszószokat/levest/kakaót édesítővel csinálod már jó.
A cukros üdítőket is érdemes kerülni. A legjobb a szénsavmentes ásványvíz, teák, 100%os gyümölcslevek. Nagyon jól hangzik, hogy iszom "baracklevet", aha...van benne 25%-ban az is...
A témáról nem véletlen jelennek meg nap, mint nap új cikkek, könyvek, stb. regényt lehetne írni. :)
Bár nem kértél linket, ha nem haragszol, nem írnám le újra ugyanazt, amit pár napja egy másik ugyanilyen gyk-s kérdésre írtam. Nézd át, és ha még van kérdés, válaszolok.
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__taplalkozas__1017021..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!