Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit kellene ennem és innom?

Mit kellene ennem és innom?

Figyelt kérdés
178 cm és 66 kg vagyok. Kicsit szeretném magam jobb formába hozni. Az rendszeres edzés az meglenne, de nem nagyon tudom a dolgokat a kajálással kapcsolatba. (nem, nem kell link csak egyszerűen itt írjátok le légyszi hogy mit kajáljak, hányszor stb...)
2010. júl. 21. 00:31
 1/2 Cass90 válasza:

Szia!

Evés terén szerintem ne vonj meg magadtól semmit, ergo ne legyenek "tiltólistás" ételek. Csak figyelj a mértékre. Ez mindig olyan szépen hangzik, de gyakorlatban olykor nehéz betartani. Ha eszel (amikor tényleg éhes vagy), akkor csak arra figyelj, rágj meg mindent alaposan, lassan egyél, s közben ha lehet ne tévézz, számítógépezz, stb. Oké, perszer ha megeszel pld. egy almát azért nem muszáj 20 percig a konyhában rágcsálni :P Ez főétkezéseknél fontosabb - szerintem.

Lefekvés előtt 3-4 órával már ne egyél semmit. Próbálj meg egészségesen kajálni, de tényleg nem kell radikalizálódni :D Mindenből lehet - csak keveset. Zöldség, gyümölcs, levesek mehetnek.

Kevés cukor - valamikor azt hallottam, hogy minden embernek úgy kellene étkeznie, mint egy cukorbetegnek, hiszen erre a szervezetnek nincs szüksége, de kicsi korunktól kezdve ehhez vagyunk szokva :/ Kiiktatni nem muszáj, ha már a házi sütiket/gyümiszószokat/levest/kakaót édesítővel csinálod már jó.

A cukros üdítőket is érdemes kerülni. A legjobb a szénsavmentes ásványvíz, teák, 100%os gyümölcslevek. Nagyon jól hangzik, hogy iszom "baracklevet", aha...van benne 25%-ban az is...

A témáról nem véletlen jelennek meg nap, mint nap új cikkek, könyvek, stb. regényt lehetne írni. :)

2010. júl. 21. 06:09
 2/2 anonim ***** válasza:

Bár nem kértél linket, ha nem haragszol, nem írnám le újra ugyanazt, amit pár napja egy másik ugyanilyen gyk-s kérdésre írtam. Nézd át, és ha még van kérdés, válaszolok.

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__taplalkozas__1017021..

2010. júl. 21. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!