Mi lehet az oka hirtelen nagymértékű étvágy növekedésnek kamasz fiúnál? Mit lehet tenni? Tapasztalatok?
Igen fontos lenne tudni hány éves, hány kiló és milyen magas jelenleg. A gyerekek egy ideig telés-nyúlási szakaszokon mennek keresztül, tehát felszednek egy keveset, majd hirtelen nőnek. Ez nem túl jó az ízületeknek, de normális.
Szóval ha nem túl magas a fiad és még nincs 18 akkor lehet ezért éhesebb most. Te mint szülő odafigyelhetsz az étel megfelelő minőségére (kevesebb zsír és cukor, több fehérje és rost, vitamin) és az egyenletes napi elosztásra. Esetleg a harmadik adag megevése előtt kérhetnéd hogy várjon egy 30-40 percet és ha akkor is éhes még, szedjen egy adagot.
Szerintem sem kell túllihegni a dolgot. A súly maga egyáltalán nem vészes, normál esetben azt mondanám nem is kell foglalkozni vele. Viszont elég gyorsan szedte fel azt a 14 kilót. Szóval biztos, hogy túl sokat eszik. Bár azt nem tudom hogy nőtt-e ez idő alatt, de kétlem, hogy olyan sokat nőtt volna mert akkor szerintem te sem kérdeztél volna itt.
Mennyit eszik nagyjából egy átlagos napon?
Illetve említetted a sportot. Sportol valamit külön amivel lehetne motiválni? Vagy csak tesi óra?
Kimondani is rossz, hogy "enyhén túlsúlyos"
Úszásra jár egyébként, de volt már hogy ellógta és utólag derült ki. Gondolom ilyenkor a haverjaival lóg. Nem tudom, hogy mennyire lehetne vele motiválni, mert nem úgy tűnik mostanában hogy annyira érdekelné.
Utolsó, igen pocakján és mellkasán kifejezetten látszik hogy hízott és nem mozog annyit. De egy kis úszógumija is nőtt. Mindene kicsit teltebb és remegősebb.
Valóban nem lenne jó egyébként ha alultáplált lenne, de nem akarom hogy átessen a ló túloldalára.
"Kimondani is rossz, hogy enyhén túlsúlyos."
Ne legyél helikopterszülő. Magadnak is ártasz, a gyerekednek meg végképp. Engedd hogy változzon, ne avatkozz be egyoldalúan, inkább kommunikálj vele. Hogy érzi magát így? Az legyen az elsődleges, amit ő akar, nem az amit te, mert ez az ő élete. Ha fogyni szeretne, támogasd. A lényeg: ne itt kérdezősködj, hanem beszélgess vele szemtől szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!