Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Böjtölésnek lehet mellékhatása...

Böjtölésnek lehet mellékhatása a hasmenés?

Figyelt kérdés

Egy ideje elkezdtem napi hosszúságú böjtöket csinálni és ma egész nap wc-re jártam hát tulajdonképpen fosni. Ezt megelőzően kb 32 órán át mem ettem semmit, előtte mag csak a szokásos kajám. 3 lehetséges ok merült fel bennem.

1. a testem így méregtelenít.

2. bélbaktériumaim megcsappantak.

3. a kajába volt valami.

valaki megtudná erősíteni bármelyiket is vagy mind a 3 lehetett vagy talán van egy negyedik lehetséges ok is..?

2019. okt. 30. 02:36
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ez valami vírus lesz inkább. A méregtelenítést amúgy is a májad és a veséid végzik maguktól.
2019. okt. 30. 06:21
 2/5 anonim ***** válasza:

A bélbaktériumok nem pusztulnak el 1-2 nap alatt, sokkal több időbe telik kiéheztetni őket.

A hasmenés valóban egyfajta méregtelenítés, de nem abban az értelemben, ahogy te gondolod. Ha olyat eszel, amit nem tudsz megemészteni vagy mérgező, attól így is megszabadulhat a szervezeted. De lehet ez egy amúgy szuperegészséges étel is.

Nem tudom, miket szoktál enni a böjt előtt és után. Én még nem böjtöltem, de olvastam, hogy ilyenkor kímélő ételeket szoktak enni, és fokozatosan szoktak visszaállni a normál táplálkozásra. Ha nem így csináltad, egyik nap még ettél mindenfélét, aztán böjtöltél, és utána megettél mondjuk fél kiló kenyeret kolbásszal, akkor nem meglepő, ha ez lett az eredmény.

(Időszakos böjtnél ez nem fontos, de 32 órásnál már igen.)

Ha még nem ettél semmit a böjt után, és hasmenésed lett, akkor az a kérdés, hogy csak vizet ittál, vagy valami mást is.

2019. okt. 30. 20:41
 3/5 anonim ***** válasza:
Ebből is látszik, mennyi az értelme...
2019. okt. 30. 21:42
 4/5 A kérdező kommentje:
csak azért nem értem mert ez előtt is böjtöltem és utána ettem rendesen, csirke, rizs meg saláta és nem sokat csak épp eleget de nem történt ilyen.
2019. okt. 30. 22:07
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha már böjtölni akarsz, csináld normálisan és olvass utána. Nem tudom, miért van szükséged erre, de ne csináld túl gyakran. Egyébként az is lehet, hogy elkaptál valami nyavalyát, de ennek az is lehetett az oka, hogy legyengültél a böjttől.
2019. okt. 31. 07:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!