Ti hányszor és mit esztek egy nap?
Folyton eszek, be nem áll a szám!
Pl tegnap:
Reggeli: 1 kocka csoki (mármint táblából 1 kis kocka), túrós táska, kávé.
Ebéd: Lebbencsleves, borsófőzelék szelet sült sertéshússal
Vacsora: Lecsó rizzsel
Főétkezések között pedig volt sok alma, dió, egy cukorka, egy almás bukta....
A fentiek mennyisége pedig akkora volt, hogy azért sose zabáltam magam halálra…. ;)
Nem számolom, hányszor eszem egy nap. Úgy csinálom, hogy meglegyenek a makróim a kalóriakerettel együtt (akár annál picit több is).
Tegnapelőttim:
reggel banán+fehérje,
snack: mandula
Ebéd: csirkerizs, zöldség
4 körül: tészta, csirke, sajt
túlélésre: tojás, bacon
Vacsi: marha, tészta
utána: cottage cheese, zöldség
A hétköznapok így néznek ki:
-reggelire zabkása natúr joghurttal, datolyával, magvakkal, gyümölccsel, kakaóval, fahéjjal ízesítve (4 kanál zab és vízben főzve, nem tejben)
-ebédre valami könnyű, hiszen dolgozom, például kis barna rizs, durumtészta, zöldség, hal, esetleg egy egészséges szendvics, egy ramenleves, ilyenek
-vacsorára, ami nekem futás után van, akkor szoktam valami frissen készített kínait enni, vagy frittatát, sushit, serpenyős ezt-azt vagy meleg salátákat enni
Inni vizet iszom csak, ezzel semmi célom, de ez oltja a szomjamat, más nem. Rágcsálgatni nem szeretek, csak ritkán fordul elő. Amit naponta szoktam, az a friss gyümölcs, friss zöldség, ez utóbbi gyakran humusszal például. Nyáron szívesen eszem egy minőségi fagyit, télen néha (kb. havonta) sajttálat nassolgatok, natúr magvakkal, mézzel, kétszersülttel, gyümölcsökkel.
Ezeket az ételeket szeretem. Csak tartalmas ételeket eszem, olyan alapanyagokból, amiket 100 évvel ezelőtt is ételként azonosítottak volna, tehát semmi mű vagy adalék.
Ehhez heti 35 km-t futok átlagosan, nem kúra miatt agy ilyesmi, hanem mert jól esik.
Reggel jellemzően tojást, néha sajtot és téliszalámit paprikával, vagy chia pudingot kókusztejjel.
Ebédre valamilyen húst, halat vagy csirkemájat párolt vagy nyers zöldségekkel, salátával vagy főzelékkel. Levest is szoktam enni, de nem minden nap (húsleves, gulyásleves, zöldséglevesek).
Vacsorára van, hogy ugyanezt eszem (leves nélkül), vagy csak a köret más. Néha a hús helyett tojás. Kb. hetente 1x virsli, rizs, sült krumpli is előfordul.
Étkezések között gyümölcsöt és/vagy magokat (mandulát, kesudiót stb.) szoktam enni, de van, hogy csak iszok egy kávét. Vacsora után 1 kocka étcsoki a desszertem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!