Miért kell becsapni az embereket?
A mogyoróról amiről azt hittem hogy egészséges az káros minden bolti.
Többek között vannak más dolgok is amiről azt mondják hogy egészséges közben meg iszonyú káros.
Az egészséges és az iszonyú káros között azért van átmenet. Illetve az sem mindegy, mennyit fogyasztunk ezekből az ételekből, és milyen gyakran.
Boltokban lehet kapni pörköletlen, nem sózott magvakat is, pl. mandula, törökmogyoró.
A többivel kb. egyetértek, pl. a gluténmentes pékáruk túlnyomó része szerintem is egészségtelen, ahogy a margarin, étolaj, és a bolti árukban leggyakrabban használt édesítőszerek is.
És hogy miért csapják be az embereket? Az élelmiszeripart a profit érdekli, hogy valamit olcsón elő lehessen állítani, minél tovább lehessen tárolni (ne romoljon meg, mielőtt eladják), és minél nagyobb haszonnal, nagy mennyiségben eladni. Ha a szójalecitin meg a növényi olajak olcsók, a kakaóvaj pedig drága, akkor inkább előbbieket teszik a csokiba. Ha az olaj olcsóbb, mint a zsír vagy a vaj, ezt teszik a készételekbe, konzervekbe. Figyelnek a trendekre is, mit keresnek a vásárlók, köztük pedig elég sokan elhiszik, hogy pl. a cukros, de zsírszegény joghurt milyen egészséges, és nagyon sokan meg sem nézik az összetevők listáját, csak a reklám és a címke alapján döntenek.
A héjas mogyoró is pörkölt ami ilyen kimérős?
Nem értem hogy miért kell egészséges ételeket iszonyú károssá tenni.
#4
És aki egészséges mogyorót szeretne enni?
Nem értem miért "kötelező" a pörkölés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!