Ennyire káros a pörkölt mogyoró?
Eddig azt hittem hogy milyen egészséges de lehetséges hogy átverik a vásárlókat. Nem tudom , a héjas mogyoró is pörkölt e ami nem zacskóban van hanem ilyen kimérős?
Ezt olvastam a pörkölt mogyoróról:
"egészséges rágcsálnivalónak tűnik, hiszen dióféle, de igazából nem az. Nem azzal van a gond, hogy mogyoró, hanem azzal, hogy pörkölt. Hogy miért? Mert a fenti ipari olajokat használják az előállításához. Tartalmazhat hidrogénezett transz-zsírokat is, ami csak fokozza az amúgy is káros hatást. A mogyoróban rejlő amúgy hasznos tápanyagok a pörkölés folyamatával elpusztulnak: az egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírok magas hőfokon oxigálódnak, így mérgezővé válnak."
Forrás:
Igen.
Amiket boltban lehet kapni
#4
És az mennyire káros?
Annak is elveszik teljesen a tápanyagtartalma?
Nem veszik el a tápanyagtartalma. Ugyanannyi fehérje, olaj és szénhidrát marad benne, a vitamintartalma talán kevesebb, cserébe könnyebben emészthető, mint ha nyersen ennéd. De amúgy ez a legkevésbé egészséges "olajos mag" (ami valójában egy hüvelyes növény termése, mint a borsó), mivel az omega 3-omega 6 aránya ennek a legkedvezőtlenebb.
Jobban jársz a natúr törökmogyoróval vagy dióval, bár ezek sokkal drágábbak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!