Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen fajta vitaminra ruházza...

Milyen fajta vitaminra ruházzak be?

Figyelt kérdés

Nincsen túl sok pénzem, szóval nem tudok mindent megvenni. Mindig próbálok jól kajálni, de szerintem sokkal produktívabb lehetnék ha tudnám mégis milyen vitamin vagy ásványi anyag az amit megéri beruházni?

Esetleg D3 a csontokra, télen jól jöhet?

B vitamin komplex esetleg.

Azért kérdezlek titeket mert szerintem nagyon inkonkluzív lenne ha csak úgy vennék valamit.

16/f

2019. szept. 27. 00:10
 1/5 anarchy666 ***** válasza:
100%
Októbertől márciusig D vitamim, a tóbbit változatos étkezéssel betudod juttatni anszervezetedbe.
2019. szept. 27. 05:49
 2/5 Ignis Subdialis ***** válasza:
93%

Írass fel a háziorvossal (vagy bármilyen szakorvossal) Bioextra 3000NE-s D-vitamint, ebből 100 db kb. 670 Ft. Napi 1 mehet májusig, de a nemzetközi szakirodalom szerint egész évben ajánlott a "nyugati" emberek számára. Szedj hozzá valami egyszerű C-vitamint, mert az támogatja a felszívódását. Drogériákban lehet kapni 100 grammos tégelyben vegytiszta aszkorbinsavat (C-vitamin) 1000 Ft alatt, ez ugye 100 db 1000 mg-os tablettának felel meg, de nem kell 1000 mg-ot szedni, elég egy mérőkanállal naponta (120 mg). A D-vitamint elsősorban az immunrendszerre ajánlják.

Ha a csontokra való hatását is élvezni szeretnéd, akkor érdemes lenne K-komplexszel együtt szedni. A GAL K+D-vitaminból kb. 3000 Ft-be kerül 80×3000NE ( [link] ). A K-vitamin a kajából felvett kalcium helyes beépülését támogatja a D-vel együtt, így hat a csontokra, ellenkező esetben ugyanis a túl sok kalcium hajlamos az érfalakra telepedni, ami nem jó.

Végezetül, nyugodtan kifejezheted magad magyar kifejezésekkel is, "produktívabb" lenne...

2019. szept. 27. 10:54
 3/5 anonim ***** válasza:
47%
Ajánlom a fürjtojást. Ha be akarsz ruházni olcsón meg tudod vásárolni magát a fürjet, és minden nap tojik neked egy tojást. Napi 2-3 fürjtojás fedezi minden vitaminigényedet.
2019. szept. 27. 18:13
 4/5 anonim ***** válasza:
49%
Én most a nutriversumban vettem 1600ért multivitamint. Az jó összetételű csak a csak kevés benne a c vitamin, de azt meg találtam a sparban olcsón :D jó akciókat figyelemmel kell követni és akkor olcsón megúszhatja az ember.
2019. szept. 29. 21:04
 5/5 Ignis Subdialis ***** válasza:

Lehet olcsón multivitaminokat kapni, csak az áruk pontosan mutatja a minőségüket. A legtöbb termékből csak pár összetevő hasznosul, a többi kuka. Olvasd el az összetételét:

1) Vannak benne ásványi anyagok? Van benne magnézium, vas, kalcium? Ezek mind akadályozzák egymást a felszívódásban!

2) Az ásványi anyagok szervetlen vegyületekben vannak benne? Oxidokat, szulfátokat látsz? Ezek nem szívódnak fel!

3) Az E-vitamincsaládból csak alfa-tokoferol van benne vagy komplex E-vitamint tartalmaz? Az utóbbi lenne jó.

4) Van benne K1 és K2 vitamin is?

5) D és C vitaminokból van minimum 2000 NE és 100 mg?

6) A-vitaminból maximum 4000NE-t tartalmaz? A legtöbb A-vitamin túladagolásos sztori multivitaminok miatt történt.

7) Folát vagy folsav formájában van benne a B9-vitamin? Nem mindenki tudja bontani a folsavat!

És még lehetne sorolni, úgyhogy akinek nemcsak a tudat kell, hogy na, betoltam egy csomó cuccot, most biztos át tudok menni a falon is; hanem ténylegesen szeretné, ha a megevett dolgok aktivizálnák magukat benne, akkor nem olyan biztos, hogy az akciós legolcsóbbat kell megvennie.

2019. szept. 30. 01:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!