Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Aki buddhista, az mit eszik?

Aki buddhista, az mit eszik?

Figyelt kérdés

Gyakorló buddhistáktól vagy olyanoktól kérdezem, akik buddhistákat ismernek, hogy miből áll pontosan egy napi étrend, mit és mikor esznek és mit nem fogyasztanak egyáltalán?

Guglit már néztem, de kíváncsi vagyok a közvetlen, személyes tapasztalatokra is és napi menükre, köszi az értelmes válaszokat!

2019. aug. 24. 18:26
 1/7 anonim ***** válasza:
79%
Zöldségeket,vegán kajákat. Van hogy böjtölnek mert a felesleges méreg anyagokat el kell távolítani a testből így tisztább lesz az elme és hamarabb elérik a megvilágosodást. Onnan tudom hogy régen nagyon benne voltam ebben a vallásban. Böjtöléskor előjöhet rosszkedv, rossz száj lehellet,álmosság,fáradtság. Végül pedig annyira kitisztulsz hogy laza leszel és kiegyensúlyozott. De ez természetes. A hangulatodat az is befolyásolja hogy mit eszel. A felesleges zsírokat, húst,tejtermékeket ki kell iktatni mivel ezek mérgező anyagok. Csak tiszta,és természetes kajákat kell enni. Remélem tudtam segíteni.
2019. aug. 24. 18:53
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi 1-es, ment a zöld!

Bár én inkább konkrét napi menükre vagyok kíváncsi, szóval jöhetnek még válaszok, hogy akik buddhisták, azok ma pl. mit ettek pontosan. :)

2019. aug. 24. 19:53
 3/7 feketepeter ***** válasza:
100%

Barmit, amihez epp kedvem van. Nincsenek erre vonatkozoan vallasi eloirasok.

Vannak, akik kerulik a hust peldaul (jomagam idoszakosan nem eszek hust), vagy valamilyen dietat tartanak, mint peldaul az elso valaszolo. Szerintem fontosabb a tudatos etkezes, hogy odafigyelj az etkezesre, az etelekre, hogy keruld a tulzasokat, szelsosegeket, mint az, hogy konkretan mit eszel.

2019. aug. 26. 10:18
 4/7 A kérdező kommentje:

3-as, oké, ment a zöld köszi!

De azért egy napi menüt szívesen olvasnék végre..., hogy mit (és mennyit) ettél reggelire, ebédre, vacsira! :)

2019. aug. 26. 14:00
 5/7 feketepeter ***** válasza:

Ha ragaszkodsz hozza... :-)

Tegnap reggelire muzlit ettem. Delelott megettem egy zacsko Brown Rice chipset :) Ebedre roston sult csirkemell volt sult krumplival es tzatzikivel. Este ettem egy avokadokremes piritost, hozza paradicsomot, majd lekuldtem egy kis jegkremmel.

Ma a reggeli kimaradt, eltunt a reggeli edzes es a reggeli teendok koruli urben, viszont kesobb meg mar ugy dontottem, hogy ugyis mindjart ebed. Egy kozeli plazaban kfcben lekuldtem egy sajtburger boxot. Neha a vacsora marad ki, mindig merlegelem hogy mennyire vagyok ehes, mit szeretnek jobban enni, inkabb egyedul vagy kollegakkal menjek, stb. Nem ragaszkodom semmihez, kerulom az ehezest es a tulevest, egyensulyt tartok!

Nem tudom, ez mennyiben volt hasznos :)

2019. aug. 27. 15:10
 6/7 A kérdező kommentje:
Hát 5-ös, ez nekem nem tűnik túl buddhista menünek, de biztos finom volt! :))
2019. aug. 27. 20:22
 7/7 feketepeter ***** válasza:

En vilagi vagyok, nekem nem ir elo semmit a buddhizmus, hogy mit egyek. Szerintem ez gyakran osszemosodik a fejekben, hogy szerzetes, meg vilagi.

A szerzetesek a kolostorokban hagyomanytol fuggoen etkeznek, beleertve az idopontokat es a menut is. A vilagiaknak nincs ilyen eloiras. Termeszetesen nem tilos a szerzeteseknek szolo eloirasokat kovetni, de nem is kotelezo. Ettol meg a vilagi koveto is buddhista.

:-)

2019. aug. 29. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!