Mennyire egészséges csak SZÉNSAVAS vizet inni minden nap?
Figyelt kérdés
Már kb 1 éve csak szénsavas vizet iszok és igazából arra vagyok kíváncsi, hogy melyik a jobb? A szénsavas vagy a mentes?
Napi kb 2 litert iszok meg.
2019. júl. 25. 12:15
1/10 anonim válasza:
Igazából ugyan az a kettő csak az egyik bubis, nyugodtan ihatod nem lesz bajod tőle, csak ne ilyen édes szarokat igyál!
2/10 mindentudó99 válasza:
Szomszédomnak tönkrevágta a máját a szóda. Végül leállt a mája meghalt. Pedig hígította borral. De az se segített.
3/10 anonim válasza:
Én mindig úgy éreztem: a szénsavas nem oltja a szomjamat. Ezen kívül gyorsabban választódik ki, többet kell pisilni miatta. Szerintem sima vízből több folyadék hasznosul. Túl sok szénsav - azt mondják - fogaknak nem tesz jót és gyomorsav termelést is serkentheti.
4/10 anonim válasza:
Szerintem váltogasd néha. Én még a Szentkirályi bubis víztől is konkrétan bedagadok, ha napokig csak szénsavas vizet iszom. Fogalmam sincs, miért. Csak leírtam, hogy van ilyen is. Lehetséges, hogy én vagyok az egyetlen kivétel, nem tudom.
5/10 anonim válasza:
Szerintem nem jó. És nem is feltétlen a szénsav miatt, hanem az ásványi anyag-tartalom miatt.
6/10 mindentudó99 válasza:
Addig örülj míg sokat kell vizelni. Kevesebb az esély a vesekőre. Embertelen fájdalommal jár.
7/10 A kérdező kommentje:
Én váltok szívesen a mentesre is :D
De ha azt iszom örökké abból már bajom nem lehet igaz? :D
2019. júl. 25. 15:07
8/10 anonim válasza:
Ugyanaz a kettő, csak a lányvízből kivonják a szénsavat.
9/10 anonim válasza:
Ha nem puffadsz fel tőle, akkor igazából nincs nagy jelentősége. A hiedelemmel ellentétben a fogaknak se árt a sima szénsavas víz. A cukrozott löttyöket kell kerülni.
10/10 anonim válasza:
Én puffadok tőle, nem iszom soha. Szűkíti az ereket a szénsav. A f*rk*d*n is... Mentes vizet lehet inni, de én iszom csapvizet is. A gleccservizet pedig azért, hogy felesleges ásványi anyagokat kimossa belőlem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!