Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mit lehet ilyenkor tenni?...

Mit lehet ilyenkor tenni? Csináltattam egy új szemüveget és nem lett jó a lencse amit beletettek?

Figyelt kérdés
Adott egy optikai bolt ahol eddig már 2 szemüveget csináltattam, nagyon meg voltam elégedve, ezért most is oda mentem. Mondtam, hogy a mostani szemüvegem jó. Nem kell vizsgálat. Járok amúgy is rendszeresen a szemészetre. De csak erősködtek és csináltak vizsgálatot. Azt mondták a másik szememen is lett egy 0.5 cilinder. Ennek alapján csinálták meg az új szemüveget. Bár mondtam többször is, hogy jól látok a régivel. Mikor elkészült az új és felpróbáltam olyan érzés volt mintha többet ittam volna egy pohárral. Mondtam a biltban, hogy furcsa és nem jó. Mert kissé szédülős vele nézni de azt mondták mindig ilyen az elején az új szemüveg mert rövidlátó vagyok. A nap folyamán többször próbáltam felvenni de nem lett jobb a helyzet. Ha külön nezek a két szememmel akkor oké de ha egyszerre nyitom ki akkor szédülős. Nem tudom mi lehet a probléma. A többi szemüvegemmel nem volt ilyen gond. Mi a teendő ilyenkor? Még adjak időt neki és próbálkozzak? Vagy ilyenkor kicserélik garanciálisan a lencsét? Vagy így jártam és saját pénzen kell kicseréltetnem? Mennyi ideig van ilyen garancia ha van? A helyzetet bonyolítja, hogy egy ismerősöm is ott dolgozik és nem akarok nagyon kellemetlenséget okozni. De rossz szemüveget sem. Mi lehet a megoldás?
2019. júl. 11. 11:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%
Hazudsz, ugyanis a vizsgálatnál Te mondod meg milyen lencsével látsz jobban vagy rosszabbul, nem ők erőltetnek rád bármilyen lencsét is.
2019. júl. 11. 11:47
 2/14 anonim ***** válasza:

Cseréljék ki garanciálisan

Ha valami nagyobb hálózat volt, akkor nem fognsk rajta akafékoskodni

2019. júl. 11. 11:48
 3/14 anonim ***** válasza:

Anno nekem is így volt. Ugyanaz, hogy a régi nem jó és ez lesz a tuti. Persze legalább 1 hét mire megszokom, mondom oké. Azóta eltelt 2 év, ugyanaz a helyzet, szédülök benne és nem jó a térlátásom sem. Amióta nem hordom, minden oké, persze így meg a látásom nem jó, de legalább nem szédülök.

Nem tudom mi a teendő, hiszen megnézték a szemed, ez alapján lett megcsinálva a szemüveg, szóval nem tudsz reklamálni szerintem, de azért rákérdezhetsz erre és mondd meg, hogy nem stimmel valami. Szerintem az a logikus, ha új szemvizsgálatot csinálnak ilyen helyzetben.

2019. júl. 11. 11:53
 4/14 A kérdező kommentje:

1. Nem tudom mi szükség van erre a sértő, kekeckedő stílusra. Soha nem hazudok senkinek! Ugyanis megengedhetem magamnak, hogy igazat mondjak! Nem én kértem a vizsgálatot és nem tehetek róla, hogy ott a benyomásaimnak megfelelően adtam válaszokat és mégsem lett megfelelő a végeredmény. Sokszor elmondtam, hogy jó a mostani szemüvegem!

2. Kis bolt sajnos

3. Szemüveg nélkül nem látok jól. Van másik így nem létkérdés. Csak nekem is kidobott pénz ha nem tudom használni. Annyira nem volt olcsó. :(

2019. júl. 11. 12:00
 5/14 anonim ***** válasza:

#1, ne legyél már naiv hülye:

Sztori 1 (saját)

Én: nem látok rendesen, tábla éles, de a közelebbi dolgok homályosak

Szemész főorvos: Maga rövidlátó, 5 méteren túlra kell élesen látnia

Én: de hát a volán mögött a 0-5 méterre lévő dolgokat is látnom kéne

Főorvos: itt a recept, majd megszokja

Én: *optika, új vizsgálat, végre látok*

Sztori 2

Extra üzemorvosi vizsgálat keretében elküldtek szemészhez

Szemész: (géppel beméri + tábla külön szemmel) kész, ez a szemüveg kell magának (1 dioptriával erősebb az egxik szemre, +0,5 D cilinder)

Én: Nem hiszem, nem látok jól és szédülök, a mostani szemüvegemmel jól látok

Szemész: ne vitatkozzon, majd megszokja

Én: *mindjárt hányok, annyira szédülök*... de nem látok

Szemész: itt a recept

Én: *optika, új szemüveg a régi paraméterekkel, azóta is sz van, 9 éve, mármint szemüvegcsere volt, de a paraméterek maradtak, még jó, hogy szóta találtam nirmális szemorvost*

2019. júl. 11. 12:03
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Kis bolt is garanciával tartozik, csak lehet próbálkoznak majd, de ne hagyd magad, nekem bolt olyan szemüvegem, amiben 2x cseréltettem a lencsét, mire meg tudták csinálni rendesen, ott még dioptria is stimmelt csak rosszul csiszolták be
2019. júl. 11. 12:05
 7/14 anonim ***** válasza:
Én nem reklámozni akarok, de az Ofotérthez járok szemüveget csináltatni. Ott ki se engednek a boltból, amíg ki nem próbáltad. És nem is kérdés, hogy ha rossz, megcsinálják e jóra. Te meg itt siránkozol, hogy visszamenjek vagy ne menjek, de szar a szemüvegem, és a szomszédasszony is ott dolgozik stb. Döntsd el, hogy mit akarsz. Csináltass egy harmadikat, de abba már ne szólj bele. Hagyd rájuk.
2019. júl. 11. 12:06
 8/14 anonim ***** válasza:

Nekem meg cilinderes volt évekig és azt mondták vizsgálatkor a boltban, hogy nem kell cilinder, nem is lett jó a szemüveg, amikor újságot olvastam vele, lefelé lejtett minden betű, visszamentem, azt mondták, hogy ne újsággal nézzem. :-) Könyvvel is lejtett.

1 hétre rá csináltak újat, az is rossz volt. Elmentem egy másik boltba, ott megvizsgálták a szemem és mondták, hogy valóban kell a cilinder, ott megcsinálták a szemüvegem és az jó lett. Kidobtam 60zter Ft-ot az ablakon, mert persze a pénzt nem kaptam vissza az első helyen.

2019. júl. 11. 12:08
 9/14 A kérdező kommentje:

3. Nekem már elegem van. Nem akarok új vizsgálatot. Tulajdonkeppen minek ha 3 havonta a szemészeten úgyis vizsgálnak. Egy nagyon kedves hozzáértő szakorvos.

És az eddigi szemüvegeimmel nem volt gond. Kérdezték is a biltban, hogy nem hunyorgok e bennük. Mondtam, hogy nem. Tökéletesek. Szóval nem értem. Nem lehet hogy a 2 szemem közti távolsagot mértek be rosszul? Sajnos nem értek hozzá. Mert van egy nagyon régi szemüvegem ami még gyengebb és ha azt veszem fel abban nem szédülök csak nem látok annyira élesen, de nem ilyen zavaró mint ez az új.

2019. júl. 11. 12:12
 10/14 anonim ***** válasza:
Nézesd meg máshol is a szemed és ha ott azt mondják, hogy nem kell cilinder, akkor menj vissza az optikai boltba a papírral és követeld, hogy csináljanak új lencsét, ne hagyd magad.
2019. júl. 11. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!