Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Ti hogyan tudtatok alkalmazkod...

Ti hogyan tudtatok alkalmazkodni a cilinderes szemüvegetekhez?

Figyelt kérdés

3 napja kaptam meg az első szemüvegem amely cilinderes. Mindkét lencse cilindere 0.75 dioptria valamint -0.25.

Extrém mértékben torzulnak a tárgyak, az utcán sokkal jobban, az épületek mintha dőlnének befelé. Az egyenest görbének látom. Viszonta kép az éles amit látok.

Nektek is volt ilyen? 3 napja reggeltől estig rajtam van, kitartóan próbálkozom, de semmit nem változik. Az optikában szerintük várni kellene egy hetet, hogy szokjam. De akkor is, normális hogy a fák amik stabilan egyenesen állnak, mintha ki lennének döntve.

2019. jún. 8. 15:09
 1/4 anonim válasza:
Szerintem is többet kellene várnod, nekem szerintem egy hónap is megvolt mire teljesen megszoktam. Ne nézz oldalra, mikor elfordítod a fejed, mindig egyenesen előre nézz. Amúgy nekem a szemüveg másodlagos, általában kontaktlencsét hordok, az is cilinderes, és az egyáltalán nem zavar. Nem váltasz kontaktlencsére? Mondjuk nem éppen egy olcsó mulatság. Vagy ha nagyon zavar, kérj egy kicsit alacsonyabb dioptriát, legutóbbi dioptriaemelést én is visszautasítottam mert utcán zavart, hiába hogy a betűket jobban leolvastam.
2019. jún. 8. 15:27
 2/4 A kérdező kommentje:

Kontaktlencsét még nem szeretnék, ez a szemüveg is elég drága volt most.

Szóval akkor próbálgatom még tovább. Végül is egy hetet mondtak. 3 napja van nálam.

Csak mivel ez az első szemüvegem, nem nagyon tudok mihez viszonyítani. És persze aggaszt, hogy nem olyan stabil.

2019. jún. 8. 15:41
 3/4 A kérdező kommentje:
Telnek a napok, semmit nem változik az érzet. A két méter mély árkot kb. fél méter mélynek látom. Az egyenes fa, számomra kidőlő. Még ha próbálom elfogadni ezeket, szerintem ez akkor se normális. Vezetni nem merek így. Ez a legelső szemüvegem és semmi viszonyítási alapom nincs.
2019. jún. 10. 08:21
 4/4 anonim ***** válasza:
mi lett végül?
2021. nov. 12. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!