Hány éves kortól lehet "géppel" megnézni a lányom szemét. (lézeres szemvizsgálat aszt hiszem)?
4 éves és elég kezelhetetlen vizsgálat közben, mert nem oda figyel és nem tudják megcsinálni nála.Nem mondja mit lát, és hogy látja-e.
5.5 szemüveget hord a szemtengelyferdülése mellett.
Viszont"állítása szerint" simán látja a tévét az ágyból szemüveg nélkül, sőt a múltkor az újságban észrevett egy picike képet egy maciról amit még én sem nagyon.
Szóval kezdek kételkedni hogy kell-e neki ilyen erős szemüveg. láttam...:)
Azért látja a lányod a TV-t, mert pluszos a szemüvege és nem mínuszos, tehát távollátó!
Ne kételkedj az orvosban, és ne engedj a lányodnak, mert az én szüleim is ezt tették, aztán most itt vagyok 22 évesen, kancsal vagyok és augusztusban műtenek!
Ne engedd a lányodnak, hogy letegye a szemüveget, basszus. Én annyira bánom, hogy én győztem és nem a szüleim!
Köszi. Hasznos válaszokat kaptam.
Igaz hogy plusszos a szeme. Befelé kancsalít.
Nem a doktornőt akarom kritizálni csak bizonyosságot akarok.Nehezen vizsgálható, nem együttműködő.
Az optikánál érdeklődtem azóta, lehet lézerrel vizsgálni. Ha jó a diagnózis akkor semmi baj. Ha nem , akkor a doktornő, lapát.
De ha nem pupillatágításban nézik géppel, akkor bizony mérhet rossz értéket. Vizsgálta pupillatágításban a doki a lányod szemét? Mert ha igen, akkor bízz benne, ha nem, akkor irány másik doki.
Egyébként nagyon jó gyermekszemészek Pesten: Dr. Fodor Magdolna és Dr. Sényi Katalin, valamint Dr. Deák Andrea Szegeden. De biztos vannak többen is még az országban, de én őket tudom ajánlani.
Ha mindenképp szeretnél egy második véleményt, akkor hozzájuk vidd el, ne optikushoz.
Pupillatágításban nézte a dokinéni.Viszont az optikusnál a szemvizsgálatot is doktornő végzi.Mindenképp megemlítem neki ezeket a dolgokat.
Egyébként Dr.Tóth Sarolta Szolnoki szemészorvos kezeli.Véleménye valakinek aki ismeri?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!