Csak az egyik szemem romlott ez normális?
25 éves kororomra romlott egy kicsit a látásom, a bal szememmel nem látok már annyira élesen távolra, így szem vizsgálatkor a vonal feletti sort már nehezen és gondolom hibákkal olvastam le, viszont jobb oldali szemem jó szóval emaitt az öszkép rendben van csak akkor érzem hogy homályosan látok a fáradtak a szemeim.Közelre teljesen jól látok mindkettővel.
Gondolom sokat ültem a gép elött, de akkor hogy lehet hogy másik szemem még teljesen rendben van ? Hiszen ugyan azt a terhelést kapta.
2. kérdésem, hogy ez valamikor még visszafordítható e ? Pld sasszem műtéttel, bár még nem romlott közel sem annyit a szemem hogy megérné.
A gépnek ehhez semmi köze. A szemmozgató izmok erőssége-gyengesége miatt van. Nálam is pont ez a helyzet, annyi különbséggel, hogy nálam a vonal alatti második-harmadik sorral voltak gondok. (És azt megelőzően 8 év alatt csak az egyik szemem romlott, a másik nem változott.) Az ismerőseim között szinte egy sincs, akinek két azonos dioptriájú lencsére lenne szüksége, szóval szerintem teljesen normális.
A műtéti megoldásokról én nem tájékozódtam, a rosszabb szemem is csak -1, nagyon jól megvagyok szemüveggel, nem hogy műtétben, kontaktlencsében sem gondolkodtam soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!