Félek attól, hogy rossz kontaktlencsét rendeltem. Szerintetek?
8,6-os görbületű nulla dioptriás színes kontaktlencsét rendeltem, azonban szerintem elhamarkodottan döntöttem.
Négy dioptriás szemüveg kell mindkét szememnél, és úgy gondoltam, hogy rendelek egy nulla dioptriás, színes kontaktlencsét. A görbület nekem 8,9-es, így nem tudom megrendelni +4-es 8,9-es görbületű kontaktlencsét, csak 8.6, 8,8, 9,0 verziókban. Már próbáltam a 8,8-ast is, de az kényelmetlen volt számomra.
Szerettem volna kipróbálni a színes kontaktlencsét szemüveggel. Ez hülyén hangzik, hogy szemüveg-kontaktlencsével, de szerettem volna másik színűként látni a szememet. Nagy hülyeséget csináltam, félek, hogy 6000 ft a kukába megy 1 hónapos lencséért..
Nem szeretem a szemüveget, és szerettem volna kontaktlencsére váltani. De nem jött össze a dioptriás mint mondtam.
8,9-est mondott a doki, csak nincsen belőle olyan kontaktlencse 4-es dioptriával. 8,8-as görbületű kontaktlencsét írt ki az orvos, de az kényelmetlen.
Szerinted a színes kontaktlencse szemüveggel nem fog össze illeni? Így még soha nem próbáltam, főleg, hogy a szemüvegem 8,9-es görbületű 4 dioptriás, míg a kontaktlencse 0 dioptriás és 8,6-os görbületű.
A kontaktlencsénél ezek a fontosabb paraméterek:
-Átmérő
-Görbület
-Anyag és ebből adodóan a modulus
-Víztartalom
Igazából ha nem volt még kontaktlencséd nehéz megmondani milyen neked a jó. Sajnos mint minden területen az szemészek közt is már több a rossz mint a jó főleg kontaktlencse témában, sajnos tapasztaltam... Végül én találtam egy jót de még véletlenül se az ilyen nagy optikákban betanított vagy néha kórház kijáró szemészek között, a környékemen mindkettő bizonyította a hozzá nem értését.
Lényeg, hogy a kontaktlencse összes tényezője befolyásolja, hogy neked melyik lehet jó. Igazából nagyon nem árthatsz ha kipróbálod. Ha nem jól illeszkedik 1. eresedik a szemed és nem lesz túl komfortos 2. mozog a szemeden pislogáskor egy ideig homályosan látsz nagyon rossz esetben kiesik, természetesen egyik sem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!