Sosem hordtam szemüveget, pedig 10éve kezdődött romlani a látásom, van itt olyan aki hasonló cipőben járt? Részletesen lejebb!
Mi lenne, ha egy szemész orvoshoz mennél, nem csak egy plázás optometristához?
Ott kapsz "receptet" azt elviszed bármely ootikába és az alapján csinálnak neked szemüveget vagy ajánlanak lencsét.
Amúgy a megfelelő szemüveggel közel 100%-os a látás, ahogy kontaktlencsével is.
Én nagyon sokáig nem hordtam szemüveget, aztán amikor végre csináltattam, akkor kinyílt a világ, mondtam is, hogy olyan, mintha full HD-ban látnám a világot!
A munkaköri alkalmassági vizsgálaton nem hiszem, hogy nagyon foglalkozni fognak ezzel, ha mégis, akkor elküldenek szemészeti vizsgálatra. Emiatt nem nyilvánítanak alkalmatlannak, ne aggódj!
Köszönöm szépen a gyors választ és kultúrált kommentet! :)
Azért tudok csak optikába menni, mert az sztk ahova tartozom 200km-rel arrébb van, magánhoz meg jelenleg nincs pénzem. Az időm is kevés, lehet már hétfőn mehetek is az alkalmasságira.
Megkérdezhetem, hogy neked hányas lencséket írtak fel? Nekem azzal magyarázta az optikus, hogy a -2-es is erős és elsőre nagyon durva lenne ha ennél erősebbet csináltatnék.
Nem minden látáshiba korrigálható 100%-osra.
Én kisebb koromban évekig nem hordtam a szemüveget, aztán optikában géppel bemérték és csináltattunk egy jó szemüveget, amivel tökéletesen láttam. Viszont a legutóbbi szemüvegemben én is csak 80%-osan látok, pedig ezt a dioptriát állapították meg. Kontaktlencsével viszont tökéletesen látok. Meg voltam róla győződve, hogy a dioptriát rosszul mérték ki, de később bemérettem orvossal, és ő is pontosan ugyanannyinak mérte. Szóval a fene se érti. Viszont én sosem bíztam az olyan szövegekben, hogy "túl erős" meg "vegyünk lejjebb". Ne vegyünk, adjanak olyat, amilyen kell.
Az az optikus, aki első szemüvegnek 100%-ra korrigál, az azt hiszi magáról, hogy ő a legjobb, de valójában nem. Sosem szabad első szemüvegnél teljesen kikorrigálni, mert fájni fog tőle az illető feje. Majd két év múlva lehet növelni.
Optika tekintetében az Ofotértet és a VisionExprest kerüld el, azok azt fogják adni, amit éppen el kell adniuk, nem azt ami neked kell. Az OpticWord és a kis optikák inkább ajánlhatók. De inkább optometrista kérdése a dolog, kifoghatsz jót és rosszat is. (Tudnék ajánlani, de nem akarok nevet írni nyilvánosan.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!