Van itt vki, akinek a kisgyermeke kontaktlencsét visel? A mi kisfiunk 3 eves, és hamarosan megyünk a kontklencse laborba. Hogy viseli egy ilyen kisgyermek, nem ejti / dörzsöli ki? milyen gyakran kell cserélni? Milyen egyéb tapasztalatok vanak?
3 évesen kontaklencse?
Remélem nem gondolod komolyan, végképp nem való még neki.
Értelmes szemész/optikus le fog erről beszélni.
#3 vagyok
Szerinted bölcsibe/oviba ki fogja neki kivenni/visszatenni?
3 évesen ehhez még nagyon kicsi.
Szemüveg nem jó?
A kontaktlencsét leghamarabb tizenéves kortól javasolják. A hivatalos korhatár 16 év, ha jól tudom, ettől fiatalabb gyerek esetén egyéni elbírálás alá esik, természetesen nem a szülő, hanem a szemorvos elbírálása alá. Ilyen kisgyereknek kontaktlencsét semmilyen szakember nem fog javasolni, mert egyenesen káros lehet ránézve.
Javaslom ennek a cikknek az első részét elolvasni, és tegyetek le erről az ostobaságról, nagy felelőtlenség lenne. [link]
Keressetek egy normális szemészt, épeszű oevos nem ajánl 3 évesnek kontaktlencsét!
Mekkora a dioptriakülönbség amúgy? Nekem 3,25 D van a két szemem között és teljesen jól látok szemüvegben is, nyilván a kontaktlencse kényelmesebb, de kizártnak tartom, hogy egy 3 éves kezelni tudja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!