Deuteranomalia, Anomaloscopos vizsgálat?
Figyelt kérdés
Voltam szemorvosnál és anomaloscopos vizsgálattal megállapították, hogy színtévesztő (zöld szín) vagyok és a diagnózishoz ezt irták "Deuteranomalia Q: 6 ". Engem az érdekelne, hogy ez milyen fokú zöld színtévesztést jelent? (enyhe, közepes, magas fokú)2018. okt. 18. 10:06
1/5 anonim válasza:
Sajnos nem tudom a választ, de én is kíváncsi vagyok a válaszokra. Illetve, röviden el tudod mondani milyen egy ilyen vizsgálat?
Csak érdekességképp kérdezem, hogy ebben a cikkben lévő képeknél, ha megnézed a rád vonatkozót, akkor tényleg ugyanazt az árnyalatot látod a normálhoz képest?
2/5 A kérdező kommentje:
Maga a vizsgálat részletes leírását meg lehet találni az interneten is, nagyon jól és részletesen le van írva. Az általad bejelölt képeket én teljesen másnak látom, nem látom őket ugyan olyan színűnek vagy árnyalatúnak. Nekem a "Normal Vision" képet és a "Deuteranomaly" képet teljesen eltérőnek látom, nem tudom hogy ez most mit így mit jelent :(
2018. okt. 18. 10:30
3/5 anonim válasza:
Köszönöm. Még nem tettem meg, de utánaolvasok.
Én azt feltételeztem, hogy ugyanolyannak kéne látni a normálhoz képest, ha valakinek eltérése van.
De lehet, hogy csak akkor igaz ez, ha a legmagasabb fokú a színtévesztésed.
4/5 anonim válasza:
Rágugliztam, nem találtam. Nekem anno azt írták, hogy "extrém deuteranomál", holott nagyon enyhe protanomál vagyok (a piros színt látom kicsit rosszabbul).
5/5 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!