Hogyan tegyem be a kontaktlencsét?
a középső ujjaddal húzd le, a mutatóujjaddal pedig told fel a bőrt, majd a másik kezed mutatóujjával, szépen helyezd rá a szemedre
nekem így 2 másodperc az egész
Nekem pl. az optikában NEM tudták megtanítani!
2-szer voltam, nem tudtam betenni, mondtam, hogy hazaviszem a lencsét.
Otthon sikerült is.
Az optikában rosszul magyarázták, nekem legalább is más módszer jött be.
#6 Azért,aközött,hogy "nem mutatták meg",meg hogy "nem tudták megtanítani",aközött nagy különbség van.
Szerintem is nézz videókat,kérdező.Először nekem is tartott kb.45 percig,mire be sikerült tennem.
Több hasonló módszer is van, én a következőképpen csinálom (jobb kezes vagyok):
0. Alapos kézmosás, a kezek szárazra törlése, kontaktlencsék tokjának kinyitása.
1. Jobb kéz mutatóujjára ráhelyezem a lencsét.
2. Jobb kéz középső ujjával lehúzom az alsó szemhéjat.
3. Bal kézzel felhúzom a felső szemhéjat.
4. A szememmel elnézek valamelyik irányba (balra/jobbra/fel) és a szem fehér részére ráhelyezem a lencsét. Nem kell rányomni ujjal, mert akkor kifordul! Csak annyi, hogy menjen át az ujjadról a szemedre a lencse. Ha nem akar átmenni, akkor esetleg ujjal - nem rányomva - egy kicsit megmozgatod a szemed fehér részén és akkor le fog jönni az ujjadról, de ezt majd idővel úgyis kitapasztalod. Ha tükör előtt csinálod, akkor könnyebb, mert látod mit csinálsz.
5. A szemhéjakat még mindig kipöckölve belenézek a lencsébe, majd egy kicsit megmozgatom a szememet (balra-jobbra-balra-jobbra-le-balra-jobbra, valami ilyesmi), hogy a lencse alól menjen ki a levegő.
6. Elengedem a szemhéjakat, készen vagyok.
7. A lencsetokból kiöntöm a folyadékot, majd kiteszem száradni a polcra. A tokokat soha nem szabad kiöblíteni vízzel (maximum steril só oldottal, ha mosogatni akarod), illetve koszos kézzel nyúlkálni benne!
A végére egy alapszabályt még leírnék, ha azt sem mondták volna el: Kontaktlencsénél mindig az optikus mondja meg, hogy milyen kell és utána csak olyat rendelj! Ha márkát szeretnél váltani, akkor is el kell menni az optikushoz, hogy megnézze passzol-e a másik fajta kontaktlencse görbülete a szemedre, nem-e túl szoros vagy túl laza az illeszkedése.
na basszus...így jár a néma gyerek...Miért nem mondtad meg az optikában, hogy soha nem viseltél még lencsét?
Keress rá youtube-on.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!