Kontaktlencse probléma sürgős pls?
Megyek aquaparkba, ez az utolsó havi lencsém ami most bennvan, szal a parkban nem akarom majd bennhagyni a havit, de az optikus asszisztense volt olyan rendes és adott két-két db napi lencsét :) (napi lencsét sajna nem hordok, drága :/ lehet megérné venni 1 csomagot külön)
havi lencsémre ez van ráírva: BC 8.4 DIA 14.0 senofilcon A
de a napi lencsémre ez van ráírva: BC 8.5, DIA 14.2 narafilcon A.
A narafilcon/senofilcon eltérés gondolom a napi/havi jelölés lehet, de a BC az micsoda? Meg a dia? és baj ha eltér egy pár tizedet arra az 1 napra míg azt használom?
Amúgy ha utazásnál a kontaktlencse tartó tokban van a lencse, és a folyadék nincs színűltig tele, de ha fejtetőre áll a lencsetartó tok, akkor a lencse ugye nem száradhat ki?:D szal értitek, gondolom rázkodni fog az úton a tok is, csak nehogy kiszáradjon a lencse :D
előre is kösz
Szia!
A BC a lencse görbülete, nem nagy különbség de egy a napid egy kicsit nagyobb lehet, hogy nehezebben tudod majd berakni, de ennyi. Két napra jó lesz.
Ha fejtetőre áll a tok akkor a folyadék is és a lencse is fordul vele, ne aggódj nem lesz semmi baja, de azért próbáld meg vízszintesen elhelyezni, ha lehet.
senofilcon, narafilcon azaz anyaga... ami tök mindegy hacsak nem vagy valamelyikre allergiás.
BC a görbület, igazából én úgy tapasztalom nem sokat számít, nekem volt már vagy 5 féle, kisebb nagyobb, de nem éreztem semmi különbséget.
DIA az meg az átmérője a lencsének. az is tök mindegy ha nem színes.
és nem lesz semmi baja a lencsének a tokban, akárhogy is rázódik vagy fejre is állhat nem fog kiszáradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!