Hogy történik egy szemvizsgálat?
Figyelt kérdés
Igazából voltam már szemvizsgálaton. Arra lenné k kiváncsi hogy amikor a gépbe kell belenézni akkor a doktor megtudja állapítani hogy nekem kell e szemüveg és ha kell akkor milyen dioptria? Ha meg tudja állapítani akkor minek kell még kipróbálgatni a lencséket? Van olyan hogy csak egy olyan lencsét próbáltat ki amiben nincs dioptria?#szemüveg #dioptria #látás #szem #vizsgálat #orvos #kontaktlencse #szemészet #szemvizsgálat #rövidlátás
2018. aug. 5. 23:00
1/2 anonim válasza:
Igen, van gépi és és az olvasós.
Sokszor, a gépi nem ad pontos eredményt, mert nem jól fókuszálnak bele, hanem kicsit közelebbre néznek, és emiatt minuszosabb eredményt ad.
Viszont az olvasós se mindig jó, mert van olyan aki csal (megtanulja a számokat), vagy erőlteti a szemizmait, és emiatt lát jobban, vagy egy számot homályosan látnak, de betippelik és eltalálják.
Az utolsó kérdésedet nem pontosan értem, de van olyan akinek az egyik szemén 0 dioptria van, a másik pedig rövidlátó.
2/2 anonim válasza:
A gép megméri "nyersen", de ekkora korrekcióra nincs szükség. Mégpedig azért nincs, mert megelégszenek azzal, ha az alsó vonal felettieket el tudod aztán olvasni. Ezt nevezték ki ugyanis anno, teljesen önkényesen a 0 dioptriás "tökéletes" látásnak. Valójában, ha a gép által mértet kapnád, azzal lenne teljesen kimaxolva a szemed, azzal lehetne azt kihasználni, ha valakinek a szemfelbontása amúgy 125 vagy 150%-os.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!