Napi vagy havi kontaktlencsét ajánlotok inkább?
Kíváncsi vagyok a véleményekre. Örülnék ha olyan választ is kapnék aki mindkettő fajtát próbálta már.
Én most akarok áttérni a haviról a napira.
De így kb dupla árban van ugyanaz a mennyiség, ígyhát 2 naponta nem fogom használni, biztos nehezebb lesz így az élet. Viszont egészségügyi szempontból jobb ez, mert már 8 év alatt 3 szor volt bajom a szememmel és már nem is minden típust hordhatok.
25 F
Én a helyedben úgy csinálnám, hogy alapból szemüveg, amikor pedig kifejezetten hasznos a lencse, akkor az.
2 naponta lencse, ennek nem tudom, mi az értelme.
Engem nem zavart a havi sem, de nyilván jobb és kényelmesebb a napi, csak drágább, de valamit valamiért, ez már csak ilyen.
Én már évek óta csak szemüveget hordok, ami jobb a szememnek és a legutóbbi keretem annyira jól áll, hogy hagytam tönkremenni egy adag lencsét is, amikor megkaptam.
Egyes esetekben azért jól jönnek a lencsék.
Amit 2. hozzászóló írt, annak az elejét nem értem.
Amúgy sem minden nap hordok lencsét, mivel irodában dolgozok és gépnél nem szeretem, vagy inkább a szemem nem szereti.
Sportoláshoz, délutáni programokhoz, ha nőkkel találkozok, buliba szoktam felvenni, mondjuk én 2 naponta sportolok is.
De lehet annak valami negatív következménye hogy egyszer szemüvegben vagyok egyszer lencsében?
A dioptriák stimmelnek, szoktam járni orvoshoz is, és az optikában is megszokták nézni a szemem.
5-ös válaszoló vagyok.
Azok alapján amit magadról írtál, valóban úgy gondolom, hogy neked sokkal optimálisabb lenne a napi lencse, hogyha csak úgymond alkalmakkor szeretnéd hordani.
Egyébként tudtommal nincs negatív következménye, ha felváltva hordod a szemüveggel.
Én is néha kedvet kapok a szemüvegemhez, és akkor azt viselem :)
Nekem mindkettő van, de az utóbbi fél évben csak napit hordok
Kényelmesebb és tisztább
2 éve hordok kontaktlencsét. Napival kezdtem, mert amikor kezdő voltam, féltem, hogy nehogy ledobjam, kiessen a kezemből, ne találjam meg, aztán nincs másik, ha havi lett volna... Abból a szempontból könnyebb volt, hogy reggel kibontottam, beraktam, este kidobtam, nem kellett kontaktlencsefolyadékkal, tartóval, tisztítással bajlódni. Szeptemberben kaptam meg a kontaktlencsét és a következő év májusában váltottam havira, szóval több, mint egy éve. Azért váltottam, mert már megszoktam, gondoltam a havi is működni fog és olcsóbb is. Na meg én minden nap, egész nap hordom és a napiban már kezdett kicsit fájni a szemem és a fejem, ami lehet, hogy azért volt, mert nem a megfelelőt hordtam. Nem egy nagy dolog, csak figyelni kell, hogy mindig legyen folyadék és hogy ázzon eleget a lencse. De ha este kiveszed és éjszaka bent hagyod a folyadékban, az elég.
Ha hordanád is a szemüvegedet és csak néha kell a lencse, pár órára és nem egész napra, akkor a napit jobban ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!