Hol jelentsem fel a fönökömet ilyen helyzetben a szemem miatt?
Szemmütétre készülök. már 3 éve mondogatom és soha nem kértem semmit. most többször szoltam neki h mikorra kaptam idöpontot. egyszer sem adta meg és most sem akarja megadni. én rendelkezhetek a nyári szabadnapommal. 3 áve hagytam h akkor küldjön amikor csak akar.
kettö hét kellene,de nem adja meg. akkor kénytelen vagyok 1 hetet kérni,de azt sem adja meg. azt mondta h 3 nap alatt intézzem el. de aztán azt a 3 napot sem kaptam meg.
nem érdekli h messze pesten van ahol mütenek. komoly mütét. a szememröl van szó, a látásomrol és mégis ijen szemét velem.
azt írták nekem hogyha nem kapom meg a megfelelö idöt a gyogyulásra akkor tönkremehet az egész mütét. de ez sem érdekli.
mi tévö legyek? muszály elmennem. táppénzre nem iratom ki magam,mert kell a pénz nagyon. nem ingyenes a mütét. nem is lesz rá idöm össze-vissza futkosni oda is, ha pestre kell rohangálnom kontrolokra. valamint az anyám is mellrákos és neki is segítenem kell.
egy r hét kellene nekem,de nem kapom meg. felakarom jelenteni v valami h jol megbánja h ennyire sfej velem.
valami egészségügyisnél v munkaügyissnél kell ezt jelenteni v hol?
köszi a válaszokat.
Kezdjük azzal, hogy először betegszabira fogsz menni, ami alatt jár a béred 70%-a.
Ez egy 2 hetes pihenő esetében is, egy nettó 150-es fizetésnél, 22.500 Ft-al fogsz kevesebbet kapni.
Ha csak egy hetet, akkor 11.250 Ft-al kevesebb.
Ennyi pénzt simán megér a szemed!
"Csupán évi 7 szabadságnap az, ami felett mi rendelkezhetünk, aminek a kivételét mi szabadon állapíthatjuk meg, amit a mi kérésünknek megfelelően kell a munkáltatónak kiadnia (de legfeljebb 2 részletben).
A többi nap felett a jogszabály szerint a munkáltató rendelkezik, ő szabhatja meg, hogy mikor és mennyi időre mehetünk szabira, annyi megkötés van, hogy évente legalább 14 nap egybefüggő szabadságot biztosítania kell.
A munkáltatónak nemcsak joga, de egyben kötelezettsége is kiadni a szabadságot, méghozzá az adott évben, mert csak nagyon kevés esetben vihető át a következő évre a szabadság."
Probald meg a munkaugyiseknel feljelenteni, hatha tudnak segiteni.
En a helyedben otthagynam ezt a csicskat, meg el is veretnem.
Nem tudom hogy milyen a munkad, de lehet talalnal jobbat.
Először is, ahogy fentebb írták, nem szabadnap, hanem táppénz.
A másik dolog meg az, hogy munkahelyet találsz másikat, de egészséged csak egy van.
köszönöm mindenkinek a válaszát.
14 napom van szabira. abbol ugye7 napot én kérhetek.
sajnos valoban rkell a pénz.
mivel anyám rákos beteg,ezért kétféle inyekciot kell venni a kemo kezelések miatt és a mütét miatt is. vitaminok,paroka és még kitudja mijön még.
abban az esetben is kell a pénz ha netán a legrosszabb történik meg vele.
sajnos a bátyám mentálisan beteg és anyánkra volt ugye bízva. de ha már nem lesz, akkor én gondoskodok rola. el kell utaznom Egerszegre egy bizottsághoz, sokmindent a nevemre kell iratnom, stb stb. még idöm is alig van. azért is akartam gyorsan lezárva tudni a mütétet.
szoval nagyon kell a pénz.
sajnos nem tehetem meg azt h lemondok a mütétröl. sajnos nem is halaszthatom. sajnos ebben a honapban kell már müteni, mert így is 3 honapig huztam a fönököm miatt.
korábban is néztem állásokat,de nincs semmi normális. most is a szabadnapjaimon ezt csinálom. de valoban nincs semmi normális.
hát probálom jelenteni valahol,de nem tudom h hol, kinek. sokan tudják bizonyítani h nem enged el a fönököm. de ha nincs is akkor is megtenném. pedig egy teljes honapja közöltem vele az idöpontokat. most is egy teljes honap az uj idöpontom,de ez már az utolsonak kell lennie, mert már nem halaszthatom a mütétet.
mondtam a fönökömnek h akkor felmondok. de erre azt mondta h 2 hét a felmondási idö,de lehet ez több is. lehet 1-2-3 honap is. vagyis ha felmondok akkor tovább dolgoztat és nem tudok elmenni a mütétre.
pedig nem voltam bunko vele akkor sem amikor közöltem ezeket vele. megakartam értetni vele h fontos.
nem tudom h nagyon szemét akar velem lenni v valoban ijen gyenge a felfogása. mindenki felfogja, megérti. még itt is pedig nem láttok,hallotok,nem ismertek. komojan az agyam eldobom h mindent ojan nehezen lehet elintézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!