Attól, hogy kevesebb fényben rosszabbul látok, ez még nem farkasvakság, ugye? Csak romlott a szemem?
A farkasvakság az amikor gyengébb fényben rosszabul lát valaki.Erős fényben semmi baj. Nagyon egyszerűen lehet gyógyítani A vitamin kapszulát kell szedni.
A látásélesség romlás minden fényviszonynál jelentkezik.
De utánanéztem egy könyvben, és azt olvastam, hogy az A-vitamin hiányában kialakult farkasvakság nagyon ritka, inkább az elmaradott országokban jellemző. Öröklött farkasvakságom pedig biztos nincs.
Viszont a körmömön is vannak fehér foltok (ami ugye szintén az A-vitamin hiányát jelentik).
De lehet, hogy csak a hipochonder vagyok.
A körmödön levő foltok az A-vitamin hiányára utalnak.
Lehet, hogy nem a vitamin, hanem a zsír bevitelével van baj.
Ajánlom a répa mellett a tejtermékeket!
Köszi a válaszokat!
Azt, hogy nem látok olyan jól, azt úgy értettem, hogy homályosan látok, szóval ha kevesebb fény van, akkor úgy látom a dolgokat, mintha erős fénynél szemüveg nélkül lennék (-2-es mindkét lencse).
És nem dohányzom, nem iszok alkoholt és zsíros ételeket sem eszek.
Egyébként tudom, hogy abszurd ötlet volt a farkasvakság, csak na, bepánikoltam. :)
De azért akkor kérek egy időpontot a dokimhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!