Szerintetek egy éjszakás osztálykirándulásra mehetek kontaktlencsével? Van valakinek tapasztalata akár nyaralással, táborral, vagy csak egy éjszakával idegen helyen?
Sok lesz a szabad program, higiéniára legalább 2x annyira ügyelnék, mint itthon, vállalom az összes vele járó macerát. Nem tartom magam felelőtlennek.
Szappant, folyadékot, kéztörlőt vinnék, tükör telefonnal megoldható, plusz ismerem a helyet, van normális víz és asztal is.
Mielőtt kérdeznétek, nem, nem bírok ki két napot szemüveggel (elég az este is...), nem szeretnék belemenni az okokba, több annál, minthogy hiúság.
Én a havilencsét 2 hetente veszem ki egy hétvégére. Igaz nekem 172 dk/t-sek.
Ha neked is 120 felett van a napilencséd akkor simán kibír 2 napot csere nélkül :)
Oxigén áteresztő képesség :)
A szemnek 120 kell,ha ezt tudja biztosítani a lencse hogy szabadon lélegezzen a szem,nem kell kivenni :)
Elmondom az én esetemet.
Havi lencsém van, 3 éjszakára elmentünk osztálykirándulásra, otthon tettem folyadékot a lencsetartóba, hogy akkor legalább 1. éjszaka ne kelljen ezzel foglalkozni. Elég rosszak voltak a körülmények, ezért a wc-ben kellett ki-be tennem. És nem tudtam kezet mosni előtte. A legrosszabb az, hogy nem tudtam folyadékot cserélni, így utolsó éjszakára már elfogyott a folyadék a tartókában. Utolsó reggel már sikerült tennem rá folyadékot, amiben kb fél percet állt, utána betettem. És nem lett semmi baja a szememnek. Szerencsém volt 😂
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem lesz semmi gond :)
Egyetértek :D nekem szemüvegem sincs csak lencsém pedig elég rossz a szemem. (-3)
Minden optikában azt mondták, hogy nem lehet elsőnek lencsém, na addig kerestem amíg nem találtam egyet, ahol adtak 😂😂
Nekem -3,5, de van hozzá szemüvegem, kb. 6 éves korom óta.
Nekem inkább azzal voltak problémáim, hogy hát, anno 14 évesen nem akartak lencsét adni az optikában, mert hát gyerek vagyok, majd 2 év múlva. Szerencsére találtunk olyan helyet, ahol nem volt ezzel gond, bár ott is picit furán néztek rám, mikor elmondtam a koromat.:D
Nem hiszem, hogy életkor függvénye ez, amennyire utáltam a szemüveget, már 10 évesen minden nap hajlandó lettem volna elvégezni az összes higiéniai tevékenységet a kontaktlencse körül.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!