Tompalátásra miért írnak fel egyáltalán szemüveget?
+6-os az egyik szemem, nem vették észre. A másik teljesen jó...
Mindig írták a +6-os és +2-es szemüveget, bár volt, hogy a jobb szememre is +4-eset írtak. Minden évben egyre erősebbet... Aztán én hiába magyaráztam, hogy ez erős a másikra meg olyan mint a halottnakna csók, nem értették meg a szüleim. Csak elcsúfított és ráadásul elgörbült a keret is, jobban meg nem láttam velem.
13 évesen elhagytam. Semmi gond nem volt soha a látásommal. Most +0,25 és +5.
Véleményem szerint ezen tényleg csak a ragasztás segített volna, utána hiába írogatnak fel évente egyre erősebbet.
A tompalátás ilyen.
Az kikapcsolja a rossz szemet, hogy láthass. Gyakorlatilag csak az egyik szememet "használom", nem akaratlagos. A másikra hiába írnak szemüveget, mint a halottnak a csók. Nem látok vele. Ha letakarom a jót, akkor foltokat. Az agy a nagy dioptria különbséget nem tudja feldolgozni, nagyon durva kettős látás alakulni. Ezért a rosszat kivonja a forgalomból, ellustul, a jóval meg teljes életet élhess. Ha az megsérül vak leszel vagy látássérült. CSAK ovis korban kezelhető eredménnyel, takarással.
Olvass utána! Szomorú, hogy az emberek 98 %-a azt sem tudja mi az. Csak akkor szembesül vele, mikor a gyerekénél nem veszik észre.... Már késő. Sajnos a gyerekorvosom se tudta mi ez, szüleim se, sok "illetékes" se. Nem is ellenőrzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!