Hogyan érveljek hogy édesanyámat meggyőzzem arról, hogy csináltassunk szemüveget?
Figyelt kérdés
Nemrég voltam látásvizsgálaton, mert észrevettem hogy ha esetleg távolabb van a monitor akkor nehezebben olvasom a szöveget. Megállapították hogy -0,5 dioptriás szemüveg kellene. De anyukám nem engedi, főként azzal az indokkal, hogy szemüveggel tovább fog romlani a szemem.2018. febr. 22. 18:42
1/8 A kérdező kommentje:
Az kimaradt, hogy 15 éves vagyok ha ez számít valamit.
2018. febr. 22. 18:45
2/8 anonim válasza:
Ő nem ment veled a látásvizsgálatra? Nem magyarázta el neki a doki, hogy miért lenne fontos?
3/8 anonim válasza:
Ez egyáltalán nem biztos, hogy tovább fog romlani a szemed. Persze ez csak egy példa, de nekem 10 éve van szemüvegem, 10 év alatt romlott összesen egy felet! Egyébként nekem is -0,5-es kellett volna kb 12 éves koromban, nem akartam, hisztiztem, hogy nekem nem kell szemüvegem, 14 éves koromba már -2-es kellett, annyira leromlott. Szóval szerintem pont attól fog romlani a szemed, hogyha nem hordasz szemüveget, mert így jobban fog terhelődni és fáradni a szemed.
4/8 anonim válasza:
Milyen távolról nézed te azt a monitort? -0,5D-vel 2 méterig teljesen élesen látsz...
5/8 anonim válasza:
Sose értettem az ilyet. A szemüveg azért van, hogy az ember lásson. Amúgy meg a szemromlást illetően. Teljesen mindegy szerintem, higy valakinek, most 0,5os vagy -4 es a szeme. Erre is meg arra is kell szemüveg. Akkor meg nem mindegy?!! Visszaterve a kerdesre. Mondd meg neki, higy téged nem zavar ha szemuveges vagy, és hogy ne ő döntse el, hogy te hogy akarsz látni. Mikor én szemüveges lettem 14 évesen szüleim örültek neki, hogy nem kellett győzködniük, hanem kigejezetten akartam is a szemüveget. Mert amugy sokat tud dobni a kinézeten.:)
6/8 anonim válasza:
Mondd meg neki, hogy a szülő köteles biztosítani a szemüveget. Meg mondd meg, hogy nem látod jól a táblát suliban (nem tudom, hogy látod e, de ha igen, akkor is mondhatnad). Abba nem köthet bele, biztos kapsz :)
7/8 anonim válasza:
És mondd el neki azt is, hogy nem csak a táblát kell jól látnod, hogy jó jegyeket kapj, hanem mindenféle baleset (közlekedési, háztartási, sportbaleset) is könnyebben ér, ha nem látsz elég élesen. Csak nem akarja, hogy bajod essen...
8/8 anonim válasza:
Szia!
Az nem igaz, hogy a szemüvegtől romlik... Mikor nekem kellett szemüveg 14 évesen, akkor a szemorvos elmondta, hogy addig fog romlani, amíg növök, utána lényegében megáll majd a romlás. Azt is mondta, hogy ez független attól, hogy hordom-e a szemüvegem, hordjam úgy, ahogy szükségét érzem.
Viszont -0.5 dioptriánál fura, hogy ennyire zavar a hiánya. Én a -1.0-nál még nem igényeltem az állandó hordást, csak akkor, mikor már -1.75 kellett. Persze ebben lehetnek egyéni különbségek, úgy látszik, te ilyen alkat vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!