Édesanyámat február közepén műtik, de a doki már megcsináltatott minden labort. Én úgy tudom, hogy műtétek előtt csak max. Két hetesek lehetnek a laboreredmények. Helyesen jár el a doki?
Több helyen max. egy hónapos eredményt fogadnak el.
Anyukád nem hallotta félre, mikor is kell mennie a laborba? Biztos?
Melyik orvos csináltatta most meg a labort, a műtétet végző vagy a háziorvos?
Ha a háziorvos csináltatta meg, akkor felhívnám a műtétet végzőt, mondanám neki a vérvétel időpontját és ha úgy gondolja, újabb vérvételt javasol X napon. A beutalót a háziorvos is adhat újra, csak mondani kell a műtétet végző álláspontját.
Ha a műtétet végző csináltatta már most meg a labort, akkor is felhívnám, őt, hogy a labor X napon volt, a műtét X napon lesz és nem gond ez? Előfordul, hogy az orvosnak máshol járnak a gondolatati vagy elnéz dátumot és rosszul utasít pl. egy labor X napon történő elvégzésére.
Az orvos fogja tudni megmondani vagy a kórházban lévő főnővért is kereshetitek telefonon, mert sok esetben ők is tudják a választ, teendőket erre is. Gyógyulást kívánok.
Én december elején kaptam a beutalókat, és most volt a műtétem. A beutalók átadásakor mondták, hogy elég, ha majd január elején megyek vérvételre.
De a két hetes laboreredmények azok még simán mérvadók, olyan gyorsan nem változik a vérkép! A lényeges tudnivalókat, a betegséggel összefüggő dolgokat meg úgyis megvizsgálják újra, közvetlenül a műtét előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!