Árpával elmehetek orvoshoz?
Kiröhögni nem fognak semmiképp, az orvos azért van, hogy ha panaszod van, gyógyítsa meg.
Viszont elmondom, hogy nekem árpára jó volt a Septosyl szemkenőcs, ami gyulladáscsökkentő és a kontaktlencse miatti problémáimra tartom. Na, a múltkor elmulasztotta az árpát is.
Nagy árpa szakértő vagyok,már hatszor volt.egyik sem múlt el magától és semmitől sem,úgyhogy az orvos távolította el.Elég gyakori beavatkozás ez,dehogy fog kiröhögni!Valószínüleg először kenőcsöt fogsz kapni,szerintem TobraDex-et.Azt két hétig kell használni.Mindegy,hogy hol van az árpa,mert a kenőcsöt gyakorlatialg belülre kell felvinni.Vagyis lehúzod a szemhéjad alul és egy nagyon pici csíkot nyomsz a szemgolyód és a héj közé,abba a résbe.Hülyén magyaráztam,de talán érted.Akkor is oda kell kenni,ha a felső szemhéjad alatt van az árpa.Ezt két hétig használni kell napi 3-4 alkalommal.Minél elöbb mész el a dokihoz,annál nagyobb az esélye,hogy tényleg használ.
Ha nem múlna el,akkor a doki eltávolítja.Ettől sem kell félni,nem vészes.Belülről tesz egy kis metszést és úgy tisztítja ki.Egy napig be lesz kötve a szemed,aztán leveszi.Kicsit kék-zöld foltos lesz a környéke,de hamar elmúlik.Érzéstelenítéssel csinálják,szóval egyáltalán nem fájdalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!