Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » A 8 éves lányomnak +0,5-ös...

A 8 éves lányomnak +0,5-ös (mindkét szeme) szemüveget irtak?

Figyelt kérdés
A lányom kijelentette , hogy nem fogja hordani. Szeintetek kiváltsam vagy annyira kis eltérés , hogy ha nem hordja sem lesz belőle gond? Elnézést a buta kérdésért , de sajnos 5 gyereket nevelek egyedül és nagyon meg kell gondolni minden kiadást és egy szemüveg elég drága. Persze összespórom , csak azt nem akarom , hogy ha ráköltök egy kisebb vagyont , akkor ott álljon a szekrényben.
2018. jan. 3. 11:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem kérdezd meg a gyerekszemészt.

Szerintem nem véletlen írta fel. Lehet, hogy ha nem hordja, akkor rohamosan romlik a szeme.

Ja, és lehet, abban is tud tanácsot adni, hogy a gyerekkel hogyan kell elfogadtatni a szemüveget.

Amúgy annyi dizájnos keret van manapság, lehet pont ettől lesz igazán különleges, hogy szemüvege van.

2018. jan. 3. 11:45
 2/14 anonim ***** válasza:
92%
Lesz belőle gond, ha nem hordja, mivel a plusz szem a kor előrehaladtával egyre romolhat. Nem mellesleg nem egy 8 éves dönt benne, hogy hord e szemüveget, vagy sem.
 3/14 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem kiválthatod, max nem hordja. Nekem is ugyan ilyen a szemem, és csak akkor veszem fel ha nem látom a táblát, mert hátul ülök. azaz látom így is, csak szemüveggel jobban.

Nem tudom, hogy az a teória mennyire igaz, hogy ha elkezded hordani a szemüveget csak rosszabb lesz a szemed.

Mint írtam nekem is feles a szemüvegem, és alig jut eszembe felvenni. max suliban néha, vagy moziban.

4/14 anonim ***** válasza:
0%
jaj bocsi most nézem, hogy +-os nem -os, akkor off, az előző voltam
2018. jan. 3. 11:46
 5/14 anonim ***** válasza:
69%
Utolsó, nem tudom hány éves vagy, remélem nem több mint 10, mert nagyon gyerekes a gondolkodásod. Egy szemüveg, pláne ekkora gyereknek huszonezer forint minimum, ennyi pénzt pedig nem dob ki senki az ablakon "legfeljebb nem hordja" alapon.
2018. jan. 3. 12:01
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem hordja egyre rosszabb lesz, ráadadul a tanulást is nehezíti. Nem viccből írták fel.
2018. jan. 3. 12:20
 7/14 anonim ***** válasza:
74%

Én is ennyi idősen kaptam +0.5-ös szemüveget. Eltelt csaknem 30 év, és most +0.75 kell. Nem tudom, hogy ebben mennyi szerepe van annak, hogy szoktam hordani.

De nekem még mindig jó az, amit 10 éve csináltattam.

Nincs olyan optikus a környéken, aki csinál olyat, hogy meglévő keretben cseréli ki a lencsét? Piacon, boltokban sok helyen lehet kapni ezeket a gagyi olvasószemüvegeket, műanyag keretben. 200-1000 Ft körül vannak, tök jó divatos darabok vannak közte, és meglepően sokat bír a keret. (De a komplett szemüveget semmi esetre sem ajánlom, attól egész biztosan romlani fog a szeme! Viszont így olcsón találhattok olyan keretet, ami tetszik neki és hordja.)

Egyébként is: most a szemüveg akkora divat, hogy sokan nullás "sztk-kereteset" hordanak.

2018. jan. 3. 12:28
 8/14 anonim ***** válasza:
80%

Amit az utolsó ír, az nem rossz - de a munkadíj miatt majdnem ugyanott van, mintha helyben választanátok keretet, ha mondjuk épp van valamilyen akció.

Egyébként egyrészt nem minden keretben lehet cserélni a lencsét (attól függ, miképp van összeállítva), másrészt meg az ilyen hozott keretre nem feltétlenül vállalnak garanciát.

Én saját, helyben vásárolt meglévő keretben akartam lencsét cseréltetni, miután romlott a szemem, és arra már húzta a száját az eladó, hogy az nem olyan, meg nem lesz ugyanolyan jó, meg nem tudom.

Ja, és kb ugyanannyiba kerül, mint mikor anno újonnan vettem az egészet. Még nem szántam rá magam, sajnálom rá a pénzt (kontaktlencse mellett megtehetem). Csak azért ragaszkodom ehhez a verzióhoz, mert nekem a világon nincs keret, ami jól áll, és ez viszonylag vállalható, nem mondok le róla. :)

2018. jan. 3. 12:44
 9/14 anonim ***** válasza:
41%

0.5os szemuveget nem csinaltatnek, ilyen pici elterese szinte minden embernek van.

Ha romlik a szeme, akkor viszont kelleni fog.

En ugyan hordtam 0.5os szemuveget gyerekkent, megis egyre rosszabb lett a szemem. 3.5os kontaktlencset hordok most, de mar ez is gyengenek tunik. Ez van. Akinek romlik a szeme, azt nem lehet megallitani.

2018. jan. 3. 14:02
 10/14 anonim ***** válasza:
74%

A kérdés az, hogy miért írták fel. Hogy derült ki? Rutinvizsgálat? Vagy folyton fáj a feje a gyereknek?

Ha az utóbbi, vagy egyéb kellemetlen tünete van a romló szemnek, akkor mindenképpen kell.

Ha nincs tünet, és a gyereket nem zavarja a dolog a mindennapi tevékenységekben (suli, tanulás, stb.), akkor nem biztos, hogy ilyen pici eltérésnél én megcsináltatnám.

2018. jan. 3. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!