Letehetem a szemuveget, vagy csak rontanek a helyzeten?
Döntsd el, hogy akarod hordani, vagy sem.
Ha egyszer rajtad van, egyszer nem, akkor baromira fog fájni a fejed és sehogy sem lesz jó.
Én elmennék még egy dokihoz, hogy tuti jó -e a diopria amit felírtak.
És hordanám a szemüveget. Reggel ahogy felkelsz vedd fel, este elalvás előtt vedd le.
Így nem fogsz bezavarodni,nem fog fájni a fejed.
Ha le-fel veszed, akkor fájni fog.
Ha nem akarod hordani, látsz nélküle, nem zavar a mindennapokban, akkor ne hord.
Esetleg ha vezetsz, akkor a kesztyűtartóba tedd be és csak vezetéshez vedd fel.
De én hordanám.
Nem ciki a szemüveg, egy jól megválasztott keret mindenkinek jól tud állni.
Ilyen kis dioptriánál attól sem kell félned, hogy torzítja a szemed,vagy látszik, hogy nagy vastag lencséd van.
Az egyszer hordod egyszer nem az valóban nem jó megoldás. Ha nem akarod, akkor inkább ne hordd egyáltalán.
Arra viszont számíts, hogy fog még romlani a szemed nagy eséllyel, tehát előbb-utóbb szükség lesz a szemüvegre. Előny, hogy nagyobb dioptriánál mehet majd a lencse.
Hát ekkora dioptriára felesleges hordani és tényleg nem attól fáj. A távollátók feje fáj (pluszos dioptria), amikor a szem és az agy távolra kinullázza, tehát jól látnak és nem is tudnak róla, hogy pluszos a szemük, de nem értik miért fáj a fejük.
Ha rendszeresen hordod, nélküle már rosszabbul fogsz látni, mint annak előtte.
Mínuszos szemmel is fájhat az ember feje, speciel nekem is az volt a legfőbb tünet. Igaz, én csak akkor váltottam szemüvegre, mikor már alapból zavart, hogy homályosan látok, nem a fejfájás miatt.
Én a helyedben elmennék egy kontrollra kérdező, hogy most milyen a szemed, -0,25 az olyan csekély romlás, arra nem is értem, minek adtak szemüveget. Nekem negyed dioptriára (mikor romlani kezdett a szemem) azt mondta a szemész, hogy csak akkor ír újat, ha mondjuk vezetéshez fontos, vagy ha kifejezetten úgy gondolom, hogy szeretném. Én rengeteget erőltetem a szemem, így kértem, de magától nem adta volna, mert ilyen csekély eltérés nem árt a szemnek, nem szabadna, hogy fájjon a fejed.
Egyébként, ettől függetlenül, mínuszosból 0,25-től, pluszosból 0,50-től vannak ontaklencsék, ne hagyd magad lebeszélni, olyan nincs, hogy nincs. Max rendelni kell, mert nem tartanak üzletben (ott csak a leggyakoribb dioptriák vannak).
Szóval, menj el egy normálisabb helyre, és kérj egy kontrollt, mert szeretnél kontaktlencsére váltani.
Nekem a Vision Expresszel jó tapasztalataim vannak, csak ha van rá mód, ne plázába menj, ott butuska eladók vannak, nem hozzáértők. A Nyugatinál lévő nagy üzletükkel jó tapasztalatom van, mindkét dokinő jó fej.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!