Van-e valakinek trifokális lencse beültetve a szemébe?
A multifokálisnál ez egy kicsit kifejlesztettebb változat. Még ez a verzió sincs elvetve.
Persze hogy szürkehályog miatt kellene nekem ez a műlencse, egyébként fel sem merült volna a kérdés.
Ki az akinek van már a trifokális lencséről tapasztalata?
Nem tudom, aktuális-e még, de nekem az van. A két szememben két különböző, mert amit először a jobb szemembe raktak, az nem volt megfelelő. Ugyan többfókuszú, de a legközelebbi fókusztávolság mindegyiknél más. Így a jobb szememmel közelre homályosan látok, de egy két méterre és azon túl már fantasztikusan, míg a bal szememben egy állítólag kevésbé jó lencse van, ami közelebbi fókuszú, így közelre remekül látok vele, de távolra annyira nem.
Lutri, hogy hogyan reagál rá a szemed.
Az elején rengeteget fájt a fejem, mire az agyam megtanulta, hogy ha közelre nézek akkor a bal szemem által látott képet erősítse, ha meg távolra, akkor a jobbot. Ha sokat olvasok, akkor ezért a bal szemem gyorsan elfárad és bevérzik, mert olyankor gyakorlatilag csak azt használom.
De még mindig milliószor jobb, mint műtét előtt volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!