Ha még nem volt szemüvegem, lehet kontaktlencsém?
Erről beszélj szemészszel. Kérdezd meg a szemeszter optikát online. Jó fejek, jó szakemberek, válaszolnak erre.
Van, aki csak lencsét hord. De szakembertől hitelesebb választ kapsz.
Én ismerem magam, életemben nem venném fel a szemüveget :) még napszemüveget se szeretek hordani, zavar ha van valami a fejemen. Meg nem akarom megkapni a szemüveges státuszszimbólumot :D
A másik az, hogy nem hordanám mindig csak suliidőben, egyébként kibírom nélküle.
A harmadik ok pedig, hogy bár elég jó anyagi helyzetben vagyunk, nem szeretnénk kidobni az ablakon 40-50ezer forintot. Tudom, hogy a lencse hosszútávon több lesz, de az nem kidobott pénz.
Meg nem akarom megkapni a szemüveges státuszszimbólumot.'
Te normális vagy? Szerintem pont hogy most éljük azt a világot, hogy a szemüveg baromi divatos és baromira jól áll, ha megfelelő keretet választasz. Meg különben is, te ilyenen megsértődnél, vagy zavarna? Hát ki nem sz*rja le mit mond más. Te egyszerűsítve a dolgot, meg sem akarod próbálni a szemüveget. Mert te már most tudod hogy zavarna. Persze, hogy zavarna, amíg hozzá nem szoknál. Az optikában ezeket az érveket a szemüvegen ellen inkább el se mondd, mert ki fognak röhögni.
Írom úgy, hogy nem vagyok szemüveges.
Én csak lencsét hordok, de max. 10 órán át bírja a szemem, utána ki kell venni, és cserélni szemüvegre (szerencsére ilyenkor általában már otthon vagyok). Meg hétvégén, otthon se rakom be a lencsét, lusta vagyok. Illetve, ha begyullad a szemem, vagy belemegy valami és bepirosodik (vagy balfsz vagyok és megdörgölöm pl. paprikás kézzel), akkor nem lehet bele lencsét rakni, mert úgy szúr, hogy azt élő ember nem viseli el.
A másik, hogy én baromira szédülök egy napig, mikor új szemüveget kapok, és azt levehetem, hogy ne legyen olyan rossz de egy lencsét kikapni a buszon mondjuk már bajos lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!