Nekem még soha nem volt szemüvegem és kontaktlencsém se. Melyik legyen elsőnek?
Szerintem simán jó a szemüveg. Őszintén szólva én nem hordok, mert nincs szükségem rá, de úgy hallottam, hogy a kontaklenncsével sok a macera, illetve nem mindig kényelmes, okozhat irritációt, és a többi.
Igen divatos, vagány szemüvegkereteket árulnak manapság. Zsebbenyúlós a történet nyilván, de egyszeri kiadás. A kontaklencsés történet kezdetben olcsóbb, de ott hosszútávon kell beletolni sokszor a pénzt.
10 éves korom óta szemüveges vagyok, ÉÉÉÉN, a Maugli-lány... elképzelheted, mekkora csapás volt...
mindig is kontaktlencsét akartam.
Aztán amikor oda jutottam, hogy lehet, azt hittem bet.jok olyan rossz volt.
bekönnyezett a szemem, nem volt komfortos, ráadásul a szemüveg jobban áll...:D
Azóta eszemben nincs letenni a szemüveget, bár tény, hogy amikor 10 évben egyszer búvárkodnék, sokért nem adnék egy kontaktlencsét a búvárszemüveg alá, de hát ez van, túl lehet élni.
Elsőnek mindenképpen szemüveget ajánlanék, a kontaktlencse technológiája tényleg sokat fejlődött, de iszonyú macerás.
vízben nem áztathatod, a sminkkel nagyon sok gondod lesz, ha egy picike kis szösz is kerül a kontaktlencse és a szemlencséd közé, hát egész nap kipirosodott szemmel járkálhatsz, nem beszélve a fincsi kis fertőzésekről amit könnyebb elkapni, mint hinnéd...
Például fiatal lány vagy, elmész egy buliba, vagy egy fesztiválra kontaktlencsében.
Viszed magaddal a kis lencsetartód, a kis folyadékot hozzá, és ahányszor kiveszed meg beteszed, steril kézzel kell ezt tenned...
Innentől esélytelen a dolog...:(
Pláne mi van, ha kiesik - mert könnyen kidörzsölheted ha mondjuk nem figyelsz épp és reflekszből dörzsölsz egyet a szemeden...
Szerintem szemüveg legyen először, és ha nem szereted meg (sok pasi szerint kifejezetten szexi titkárnők leszünk tőle:)), akkor még mindig ráérsz kontaktozni...:)
Először szemüveg.
Kontaktlencsével önmagában nem sokra mész mert bizonyos esetekben nem használhatod, ilyen a láz, szemgyulladás.
Kontaktlencse mellé mindenféleképpen kell szemüveg.
Nekem most lett kontaktlencsém több mint 10 év szemüveghasználat után. Most is használom a szemüveget és ha hozzászokik a szemem a lencséhez akkor csak este lesz rajtam szemüveg amikor már itthon vagyok, meg akkor ha nem megyek sehova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!