Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » A kontaktlencsének van valamil...

A kontaktlencsének van valamilyen kockázata? (kérdések alább)

Figyelt kérdés
Lehet hogy hülyén fog hangzani, de lehet olyan hogy elesek az utcán és beletörik a szemembe? Vagy mi van ha elalszok amikor bent vannak?

2017. okt. 3. 12:45
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A kontaktlencse puha műanyagból van, nem "törik".

Ha elalszol benne, akkor kipirosodik a szemed, kitágulnak az ereid.

Én 20 éve hordok kontaktlencsét, ebből 10 éve olyat, amiben aludni is lehet és csak havonta egyszer kell kivenni, amikor cserélem. Tökéletesen elégedett vagyok vele.

Néha előfordul, hogy vmi a szemembe megy, ilyenkor ki kell venni a lencsét, lemosni és visszatenni.

2017. okt. 3. 12:55
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Láttál már kontakt lencsét? Szerinted az el tud törni? Max begyulladhat a szemed tőle ha sokáig bent van, vagy koszos kézzel nyúlsz hozzá.
2017. okt. 3. 12:55
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Kockázat: irritálhatja a szemet és ha nem tartod be a higiéniai előírásokat, akkor durván begyulladhat a szemed.

Ui a kontaktlencse nem törik, csak a szemüveg :D

2017. okt. 3. 13:08
 4/5 anonim ***** válasza:
75%

Ha alszol mindenképpen vedd ki! Felcsúszhat, irritálhatja a szemed, kiszárad és rátapad stb. Én aludtam már el benne véletlen, nem volt semmi baj, kicsit száraz volt a szemem utána... de direkt semmiképp ne hagyd benn.

Nem kell félni a kontaktlencsétől egyébként ha az alap szabályokat betartod :)

2017. okt. 4. 23:23
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2017. okt. 4. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!