Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Romolhat a szemem, ha -0,25-ös...

Romolhat a szemem, ha -0,25-ös lencsét kaptam, de igaziból nincs rá szükségem?

Figyelt kérdés
Igaziból csak monitorszűrős szemüveget akartam, de a computeres szemvizsgálaton azt mondta a doki, hogy egy minimális 0.25-ös dioptriát rakjunk bele. Viszont én tök jól látok. Ha használom a szemüveget, miután leveszem, kell egy negyed óra, mire helyre áll a szemem. A lényeg, hogy szemüvegviselés után nem látok olyan jól, mint ahogy előtte. Így elromlohat a szemem? Kivetessem a dioptriás lencsét vagy ez természetes dolog?
2010. máj. 27. 11:06
 1/4 anonim ***** válasza:

1 dioptriánál kevesebbet, pláne közelre, én semmiképp nem használnék. Minek?

Jelenleg (lézeres szemműtét után, ami -6 és -7,5 hibát korrigált) -0,85-ös fénytörési hibám van. Évente vizsgáéja szemész, és mindig le tudom vele olvasni a legasló sort is. Nem kell szemüveget hordanom.

2010. máj. 27. 11:22
 2/4 A kérdező kommentje:
Hát én is értetlenül álltam, amikor azt mondta, hogy ez kell, de mivel még soha nem volt szemüvegem, hagytam magam meggyőzni. De a használat azt mutatja, hogy nem jó ez nekem. Tegnap vissza is mentem az optikába, ahol csináltattam a szemüveget és ahol megvizsgálták a szemem. Jövő hétre kaptam időpontot, hogy megint megnézik, hogy valóban indokolt-e ez a minimális dioptria.
2010. máj. 27. 12:21
 3/4 anonim ***** válasza:

Ilyen kis dioptriának szemüveg?

Én most 14 éves vagyok,7,5 éves korom óta van szemüvegem,akkor -1 és -1,5 volt azt hiszem,és akkor is csak nehezen jöttünk rá,hogy rosszul látok(a sífelvonón nem láttam az előttünk lévő felvonó számát).Most már leromlott egészen -7,5 és -8-asra.

Szerintem -0,25 az semmi,azért nem érdemes szemüveget viselni,lehet,hogy még romlani is fog tőle(SZERINTEM):)

2010. máj. 27. 15:29
 4/4 A kérdező kommentje:
Nem a dioptria miatt csináltattam szemüveget. Irodai munkát végzek és egész nap számítógép előtt ülök, és ahhoz elvileg törvényi előírás, hogy kell monitorszűrős szemüveg. Én ezt mentem el megcsináltatni. Megvizsgálták a szemem, az orvos mondta, hogy ne csak szűrős legyen, hanem ez a kis dioptriát rakjuk bele. Én is feleslegesnek tartottam, de gondoltam az orvos tudja. Aztán mióta használom, érzem, hgy még ez a 0,25 is sok az én szememnek, mivel én teljesen jól látok.
2010. máj. 28. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!