Rohamos szemromlás mitől lehet (távolra)? Számítógépes munka ronthatja ennyire a látást? 20L vagyok
4 hónapja dolgozom irodában és kb 2 hónapja kezdtem el észrevenni, hogy rosszabbul látok, közelebb kell mennem a táblákhoz stb. Úgy voltam vele, hogy ősszel, ha már nem lesznek szabik stb, megnézetem. Tegnap voltam eü. alkalmassági vizsgálaton, ahol a szememet is nézték, külön-külön, és rájöttem, hogy az egyik szememmel ijesztően rosszul látok... a másikkal még egy fokkal jobban, de az is sokat romlott. Ott csak annyit tudtak mondani, hogy rossz a szemem, nézessem meg... Szemészetre okt. közepére kaptam időpontot, de azóta tudatosan figyelek rá és érzem is, hogy nagyon fárad a szemem. Lehetséges, hogy ennyire érzékeny a szemem a monitorra? Valakinek van hasonló tapasztalata?
1 éve jogsi alkalmasságinál semmi gond nem volt egyik szememmel sem.
Ha az iroda jól van berendezve nem. Távollátás/rövidlátást a monitor nem okoz.
Szem fáradást a rossz világítás, rosszul beállított monitor (fényerő, kontraszt) bőven okozhat. Nekem egy új monitor beállítása kb 2 nap. A fényerőt állítom a fényviszonyok szerint. Ha sötét van leveszem, ha volágos ráadom a fényerőt (Ezt kb 40 éves korom óta csinálom. Addig nem zavart).
A monitor felső szélének kb szemöldök magasságban kell lennie. A távolságot neked kell beállítani, hogy egy pillantással átlásd, de ne legyen túl messze. Ha meszire teszed, akkor az apró betűk, ha közelre, akkor a folyamatos szemmozgás lesz fárasztó.
Negyed óránként "számold meg" a plafon sarkait. Nekem segít.
Beszélj szemorvossal. Csináltass polatesztet (egy a két szem együtt működését vizsgáló teszt).
Keress olyan szemészetet, ahol van közelebbi időpont. Ilyen gyors romlás nem vicc
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!