Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Rohamos szemromlás mitől...

Rohamos szemromlás mitől lehet (távolra)? Számítógépes munka ronthatja ennyire a látást? 20L vagyok

Figyelt kérdés

4 hónapja dolgozom irodában és kb 2 hónapja kezdtem el észrevenni, hogy rosszabbul látok, közelebb kell mennem a táblákhoz stb. Úgy voltam vele, hogy ősszel, ha már nem lesznek szabik stb, megnézetem. Tegnap voltam eü. alkalmassági vizsgálaton, ahol a szememet is nézték, külön-külön, és rájöttem, hogy az egyik szememmel ijesztően rosszul látok... a másikkal még egy fokkal jobban, de az is sokat romlott. Ott csak annyit tudtak mondani, hogy rossz a szemem, nézessem meg... Szemészetre okt. közepére kaptam időpontot, de azóta tudatosan figyelek rá és érzem is, hogy nagyon fárad a szemem. Lehetséges, hogy ennyire érzékeny a szemem a monitorra? Valakinek van hasonló tapasztalata?

1 éve jogsi alkalmasságinál semmi gond nem volt egyik szememmel sem.

2017. szept. 7. 16:34
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha az iroda jól van berendezve nem. Távollátás/rövidlátást a monitor nem okoz.

Szem fáradást a rossz világítás, rosszul beállított monitor (fényerő, kontraszt) bőven okozhat. Nekem egy új monitor beállítása kb 2 nap. A fényerőt állítom a fényviszonyok szerint. Ha sötét van leveszem, ha volágos ráadom a fényerőt (Ezt kb 40 éves korom óta csinálom. Addig nem zavart).

A monitor felső szélének kb szemöldök magasságban kell lennie. A távolságot neked kell beállítani, hogy egy pillantással átlásd, de ne legyen túl messze. Ha meszire teszed, akkor az apró betűk, ha közelre, akkor a folyamatos szemmozgás lesz fárasztó.

Negyed óránként "számold meg" a plafon sarkait. Nekem segít.

Beszélj szemorvossal. Csináltass polatesztet (egy a két szem együtt működését vizsgáló teszt).

Keress olyan szemészetet, ahol van közelebbi időpont. Ilyen gyors romlás nem vicc

2017. szept. 7. 16:47
 2/2 anonim válasza:
Az irodai munka nemcsak a monitor miatt okozhat ilyet. A sok ülés-kevés mozgás sem egy jó kombináció, pláne, hogy nem régóta csinálod (még nem szoktad meg). Én is sokszor érzem magam a nyomottnak, ami homályos látást is hoz, de egy kis mozgás segít felébredni. Próbálj meg még az elején egy viszonylag egészséges ritmust kialakítani, amiben elég alvás és mozgás is van.
2017. szept. 9. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!