Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Első szemüveg. Több kérdésem...

Első szemüveg. Több kérdésem is van?

Figyelt kérdés

19 évesen most fogom elkészíttetni életem első szemüvegét. Már évek óta rossz a szemem, de gimiben elől ültem mindig és nem volt probléma. Most viszont a nagy egyetemi előadótermekben nem biztos, hogy látni fogok.

1. Hol érdemes megcsináltatni (ofotért, vision express, stb??)? Érdemes szemészhez menni vagy csak ugyanazt mondja el/vizsgálja meg, mint a szemüvegkészítő üzletláncban kivizsgálók?

2. Ha minél olcsóbban akarok kijönni árban, mennyi az a minimum árkategória, amivel megúszhatom? (nem akarok egy hiper-szuper-extra szemüveget, csak az óráimon és később a vezetéshez lenne rajtam). Szemüveg + keret összesen kb mennyi?

3. A megrendelést követően kb mennyi idő, mire átvehetem a szemüveget?

Köszönöm szépen a válaszokat!

2017. szept. 1. 18:12
 1/3 A kérdező kommentje:
*lencse + keret
2017. szept. 1. 18:13
 2/3 anonim ***** válasza:

Én először szemésznél voltam, de ő se csinált többet, mint más alkalommal az optikus. Abból a szempontból érdemes elmenned szemészhez, hogy kiderüljön, nincs-e valami lappangó problémád, később már elég lesz optikába járni kontrollra.

Az árak nagyon (NAGYON) változóak, eszméletlenül ízléstelen kerettel akciós időszakokban tízezer körül is kijöhetsz, de az tényleg a legalja. Válassz sajátmárkás keretet az optikákban, azok olcsóbbak. A lencsék nagyon drágák, főleg akkor, ha nagyobb dioptria miatt vékonyított lencsére lesz szükséged (ez azért kell, hogy ne legyen olyan, mint a szódásüveg). Figyeld az akciókat, nagyon baráti kedvezményeket lehet így kifogni. (A viszonyítás kedvéért: az enyém a Vision Expressben vékonyított lencsékkel és sajátmárkás, drótos kerettel lett volna eredetileg 50 ezer - ez kész horror -, akcióval együtt 30 lett. Még így is nagyon drága, de sajnos ez van.) Egyébként október a látás hónapja, ha addig megpróbálsz mindenhol előre ülni, akkor talán kibírod az akciókig és vadászhatsz majd magadnak valami olcsót.

Ha éppen van nekik raktáron olyan lencse, amilyet szeretnél, ott helyben összerakják a szemüveget; ha külön meg kell rendelniük, akkor maximum egy hét.

2017. szept. 1. 18:39
 3/3 anonim ***** válasza:

Érdemes orvoshoz menni, mert ő máshoz is ért, nem csak ahhoz, amihez az optometrista a boltban. Ettől függetlenül a boltban is meg fogják vizsgálni a szemedet, de ez mindegy. Én már elég régen csináltattam, és kértem rá ilyen-olyan rétegeket is, de mindenesetre súlyos tízezrekre számíts. Ofotértba szoktam menni, mert az van a közelben, és ott aztán ingyen karban is tartják a keretet, ha beviszed (pl. meghúzzák a csavarjait, kicserélik a tappancsokat, ilyen apróságok). Úgy tudom, a Vision talán valamennyivel olcsóbb, de nem jelentős a különbség.

Amúgy ha majd felajánlják, hogy kérsz-e hozzá valami csavarkészletet, meg speckó törlőrongyot meg még nem tudom, mit: ezekre semmi szükség, legalább ezekre ne adj ki fölöslegesen pénzt, anélkül is épp elég drága lesz.

2017. szept. 1. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!