Mitől van? Évek óta újra és újra kialakul mindkét szememen árpa kb 2 hetente. Már négyszer műtöttek holnap lesz az ötödik. El nem tudom képzelni hoyg mitől van.
Mindig oda figyelek hogy ne érintsem a szemem koszos kézzel, a környezetem tiszta, nem használok sminket, szedek immunerősítőt és mégis van. Amellett hogy iszonyatosan fáj csúnya is megnehezíti az életem. Valakivel volt már ilyen?
Nagyon örülnék tanácsoknak.
Szia!
Anno nekem is 2 hetente előjött az árpám, hol a szemem alatt, hol a szemhéjamban, végül az egyiket meg is kellett műteni.
A dokim elmondta, hogy nagyon kicsik azok a váladékozó csatornák a szememben, és nem tud rendesen tisztulni. Ez veleszületett, nem lehet mit tenni.
Azt is elmondta, hogy naponta akárhányszor csak mosdó közeleben járok, mossam meg a szempilláim tövét, így elejét tudom venni az árpa kialakulásának. Így is teszek már a műtét óta (február), és azóta a többi árpám sem jött elő.
Ha érzem, hogy viszket a szemem, nem nyúlok bele, nem dörzsölöm, inkább megmosom, amilyen hamar csak tudom. /nálam mindig ciszketéssel indultak a bajok.../
Próbáld ki, remélem segíteni fog!
(Még azt elmondom, hogy a dunsztkötés nálam nem vált be.. simán csak vizes vattát használtam és mindig újravizeztem jó meleg vízzel... így sikerült egyszer végre othon kifakasztani egyet... ha a vattát nejlonnal is lekötöttem éjszakára, sosem sikerült...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!