Tikkel a szemem és rosszul alszom, mitől lehet?
A szemem "csak" enyhén tikkel, és ez kb 1-2 hete tart. Alapból 3-4 órát gépezek egy nap, de ez alatt nagy részt filmet vagy sorozatot nézek, viszont az elmúlt 1 hétben egyáltalán nem voltam számítógép közelben.
A telefonomat nem igazán használom.
Nem használok sminket a szememre, és semmilyen szemápolót, szemcseppet sem.
Nincs szükségem szemüvegre vagy kontaktlencsére sem.
Sok helyen olvastam, hogy ha tikkel a szemünk, csökkentsük a koffein, alkohol, és cigaretta mennyiséget, de én egyiket sem fogyasztom, és nem is dohányzok.
Arra gondolnék, hogy túl stresszes vagyok, nem tudom van-e ennek köze az enyhe alvásproblémámhoz. Arról van szó, hogy sokszor alvás közben felriadok, és nem tudom mire. Megrándulok, általában csak a kezem vagy a lábam, esetleg rúgok is egyet, de valamikor az egész testemben megrándulok. Ilyenkor felébredek és nagyon megijedek.
Nem tudom van-e egymáshoz köze a kettőnek, és hogy a stressz miatt van-e, mert nem mondanám magam stresszesnek.
Az speciál fontos lenne, hogy fiú vagy vagy lány és, hogy mennyi idős. Ha eddig nem tikkeltél akkor minden renben van csak rászoktál erre valami miatt. Gondold át, hogy miket csináltál és,hogy miket csináltak veled, lehet ez magában már segít is. Ha nem, akkor koncentrálj, és gondolj arra, hogy milyen ciki ez ha emberek közé mész és arra, hogy most nem fogsz pislogni meg grimaszolgatni egy teljes napig. Lehet, hogy nem megy rögtön az első nap, ha igen ügyes vagy. Csináld ezt napokig addig amíg nem javul meg. Ha megjavult nem is fogsz rá emlékezni, hogy tikkeltél. Ha már nagyon sok ideje (több napja) próbálkozol de nem megy, akkor valamit tegyél fel, pl.: vonj meg valamit magadtól. Amit szeretsz csinálni, fontos neked. (Nekem is ilyesmi volt de mivel volt tétje a dolognak, leszoktam erről)
Az alvási zavarok pedig összefügghetnek ezzel de mivel nem írtad le olyan részletesen, ezen nem tudok segíteni.
Ha ez a módszer nem segít a tikkeléseden, fordulj orvoshoz
Ha segítettem írj! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!