A havi kontaktlencsét, miután kiveszitek a fertőtlenítő folyadékból, le szoktátok öblíteni, vagy mehet minden reggel öblítés nélkül a szemre?
10 éve kontakt-lencsés vagyok, volt már rá példa, hogy 1 hetes fesztiválozás alatt csak ugyanabba a tokba és folyadékba raktam minden este (már ha kivettem, olyan is volt, hogy 2 napig a szememben maradt), szóval nem lesz semmi probléma, ha nem öblíted le.
Ennek ellenére nekem az a rendszer (ideális esetben, ha nem kell sietnem és van időm szöszölni), hogy berakás előtt leöblítem és kicsit megtisztítom, óvatosan megdörzsölöm a kezemben, viszont amikor kiveszem, akkor meg csak bele az új folyadékba.
Szerintem drága ahhoz a folyadék, hogy szétlocsoljam, az első 1-2 évben minden alkalommal tisztítottam, öblítettem, cseréltem, most már sokkal lazábban fogom fel a dolgot, és akárhányszor megyek kontrollra, megdícsér a szemész, hogy milyen szépen tartom.
Amire kell figyelni, hogy tiszta kézzel nyúlj hozzá, előtte semmiképp ne krémezz vagy használj olyan sminket, amit nehéz lemosni (a lemosást nem úgy értem, hogy már nem látod a szennyeződést, hanem hogy egyáltalán nem olyan a bőröd felülete, tapintása sem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!