Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Hogyan vegyem rá magam a...

Hogyan vegyem rá magam a szemüveghordásra? 15/L

Figyelt kérdés

Tizenöt éves vagyok, és hat éve szemüveges ( cilinderes is a szemem, ezért állandóan hunyorgok).

És az a helyzet, hogy a hunyorgás miatt az összes tanárom szól, és baszogatnak ezzel, hogy ,,jaaaaaaaj menjek már el szemészetre, mert a végén fehér bottal fogok a suliban mászkálni."

Nekem ez rosszul esik,és a mai nap majdnem elájultam, mert én ettől a dologtól sokkot kapok, és leesik a vérnyomásom.

Egyszerűen nagyon rossz a helyzetem a suliban, mert új iskola, és nem nagyon vannak barátaim se.

Kontaktlencsét nem hordhatok, mert nem bírja a szemem, és nem akarok kockáztatni a jövőben a szemműtéttel.

Nem az én stílusom az egész dolog, ha fizetnének érte, sem hordanám az iskolába.

A tanárom azt mondta, hogy ha még egyszer hunyorogni lát, hívja a szüleimet.

Nem tudom kontrollálni, a hunyorgásom, ezért semmi esélyem. Küld valaki valami motiváló sztorit magával kapcsolatban?

2017. márc. 17. 19:07
 1/5 anonim ***** válasza:
55%
Tulajdonképpen mi a baj a szemüveg hordással? Sok embernek jól áll és inkább előnyére válik (külsőre) mint hogy rontana a helyzeten. A hunyorgásod valóban nem tesz jót a szemednek, idővel tovább romlik majd és ha sokáig nem viselsz szemüveget, annál vastagabb és erősebb kell majd később. Szerintem nem érdemes halogatnod, válassz olyat ami illik hozzád, hiszen szemüvegek között is nagy a választék, rengeteg stílusú van így biztos találnál te is magadnak valót. :)
2017. márc. 17. 19:21
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Picit hasonló helyzetben voltam. A sztori az, hogy 18 évesen a jogosítványhoz kell orvosi vizsgálat és ugye látás vizsgálat is. Ott elküldtek a szemészetre ahol nem 2 méterre van a tábla amit le kell olvasni mint az iskolai vizsgálatokon hanem 3-4 méterre. Persze szart nem láttam belőle. Műszerekkel megnézték a szemem, és kb ledöbbentek, hogy hát neked kisgyerek korod óta szükséged lett volna szemüvegre. Szóval igazából soha nem láttam túl jól. Semmi durva csak simán közel/távolra is ici picit homályosan látok. Ami közel van azt jól látom mert nagy.

Nekem is cilinderes a szemem. Ki is írták a szemüveget, de mondtam, hogy én nem hordom az tökre "meleg/homokos", hülyén néz ki, a "nyomik" hordanak szemüveget... szöveget nyomattam. A jogosítvány vizsgámra vettem egy üres szemüveg keretet műanyag lencsével és azzal mentem el vizsgázni, de elfelejtettem felvenni. :D Mindegy az meglett. Eleinte néha felvettem később iskolában 1-2x. Majd néha mikor számítógépeztem felvettem. Aztán a következő évben az iskolában az óráknál már felvettem, mert tök jó volt hogy látom amit kell. De minden óra végén levettem és elraktam. Később elkezdtem komolyan tanulni egy durva vizsgára több száz órát tanultam fél éven át minden nap tanultam. Ekkor ugye olvastam olvastam állandóan, ezért felvettem a szemüveget, és annyit volt már rajtam, néha tanulás után mikor lefeküdtem aludni akkor vettem észre hogy szúr. Annyira megszoktam, hogy azóta reggel felkelek felveszem, este lefekszek leveszem. Totál megszoktam. Nem szeretem most se, pl fotózásnál leveszem mert, szerintem jobban nézek ki nélküle, de tényleg jó ha megszokod.

Neked még előnyöd is van, hogy új iskola. így ha még most leszel szemüveges akkor mindenki úgy ismer meg és nem az lesz, hogy egy sereg birka fog bambán nézni rád, hogy úristen de máshogy nézel ki. Én is a mostani munkahelyemre már szemüvegesen mentem, mindenkinek ez volt a természetes hogy így lát. Te még ráadásul lány is vagy, ha egy szép szemüveget veszel nézhet ki az is marha jól.

22/F

2017. márc. 17. 19:30
 3/5 A kérdező kommentje:

Igen, de sajna nem vagyok túl népszerű, és egy lány azt is mondta, hogy a hátam mögött a tanárok tirpáknak hívnak, mert hát felköltöztem most Pestre, és nincsenek kibékülve a gondolattal, hogy kicsit más körülmények között nőttem fel Mátészalkán, a régió legjellegzetesebb körzetében.

Nem vagyok kibékülve magammal, és nincsenek barátaim. Nagyon nehéz, mert van egy tanárom akitől félek, hogy megaláz.

2017. márc. 17. 19:45
 4/5 anonim válasza:
100%
Figyelj. Ha hunyorogsz az tényleg nem jó. Hordd otthon a szemüveged sokat. Próbálj meg minnél többször tükörbe nézni miközben rajtad van. Szokd meg, hogy rajtad van. Vagy ha már megszoktad győzd meg magad, hogy jól áll és menj 1x úgy nem fognak leszólni érte. Add önmagad. Vagy kezdd azzal, hogy egy tanórára felhúzod és meglátod mit reagálnak. Bocs ha csak használhatatlan infó volt benne.
2017. márc. 20. 20:13
 5/5 anonim ***** válasza:
Én is így szenvedtem végig a sulis éveket, mert nem akartam szemüveget. Már teljesen féltem a vizsgálatoktól is, ezért egyszer pl megtanultan a számokat és utána azt hitték, hogy jól látok. De sajnos nem láttam a táblát és nagyon rossz volt egybefolytjában hunyorogni. (Sajnos úgy sem láttam rendesen és össze-vissza írtam a tábláról a feladatokat) Végül kontaktlencsém lett és egyszerűen imádom, hogy keret nélkül jól látok és senki nem mondja meg rólam, hogy rossz a szemem. Nekem is komplexust okozott volna a szemüveg, mert amúgy is nagyob alacsony az önbecsülésem. Én ajánlom, hogy próbálj ki több féle lencsét, mert vannak olyan nagyobb víztartalmúak, magasabb áteresztő képességűek, ami neked is beválhat. Én pl nem is érzem, hogy van. De sokat romlott a szemem, amíg nem hordtam és sokkaé rosszabb volt az élet homályos látással. Nem éri meg
2017. ápr. 4. 00:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!