Lehet hogy szemprobléma miatt lett ráncos a szemem, mert hunyorítok?
26 éves vagyok. A semmiböl lett két nagy ránc a szemem alatt.
Kéne feles szemüveg. És ahogy most elgondolkodtam, számitógép elött lehet hogy hunyorgom. Munkahelyen pedig számítógéppel dolgozom. Fél éve dolgozom itt.

Ha nem lát jól az ember, önkéntelenül is megpróbál "blendét szűkíteni", hogy élesebben láthasson. Emlékeztetem arra, hogy a legelső "fényképezőgépekben" még nem volt LENCSE! Egy igen szűk lyukon át jutott a fény a készülék dobozába, amelynek a hátsó falán fejjel lefelé fordított kép keletkezett. Ha oda fényérzékeny lemezt tettek, elkészült a fénykép.
Az ember hunyorítással próbálja ösztönösen "élesíteni" az elétáruló látványt, hogy a szemlencséje mögötti retinára jutó kép éles legyen. Ha nem akarja, hogy az állandó hunyorgástól megráncosodjon, vegyen fel megfelelő szemüveget, vagy kontaktlencsét: megszűnhet a hunyorgás kényszere, miközben jobban lát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!