Szememet tompa erős ütés érte, lehet-e retinaleválás?
Tegnap este fociedzésen szemen rúgtak labdával, és hát hirtelen bekancsultam, majd homályosan kezdtem el vele látni. Bementem a sürgősségire, onnan átküldtek a szemklinikára, ahol megvizsgáltak. Kaptam antibiotikumos szemcseppet, mondták, reggel menjek vissza. Visszamentem ma, egyébként az orvosok nagyon-nagyon kedvesek voltak, és a doktornő azt mondta, nem lát arra utaló jelet, (ultrahanggal és több műszerrel is megvizsgált) de mégiscsak van bennem félelem!
Nos, ha retinaleválásom lenne, mennyi idő után jelentkeznének a tünetek? A szemultrahanggal nem lehet pontosan meghatározni? Hétfőn vissza kell mennem, mert ödémásodott a szemem, és ennek révén most sajnos nem tudnák megvizsgálni a tükrözős módszerrel. Gondolom ez zárná ki teljességgel a lehetőségét. Pupillatágítás volt, belenézett rendesen két másik géppel is az ultrahangon kívül.
Viszont, hogy ne csak negatív kritikát írjunk általánosságban az egészségügyi dolgozókról, engem tegnap este 8 óta három doktornő is megvizsgált, abból kettő szemész, és mindegyik nagyon kedves, segítőkész volt. A rosszban ugyan, de mégis volt némi jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!