Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Rossz a szemem? Javulhat?

Rossz a szemem? Javulhat?

Figyelt kérdés

Ha becsukom a bal szemem, akkor a jobb szememmel kicsit rosszul látok. Szinte észrevehetetlen, de ha a másikhoz hasonlítom, akkor mégis.

Ezért megéri elmenni szemészetre?

Ha valóban szemüvegre lesz szükségem, és mondhatni hamar észrevettük a problémát akkor megjavulhat a szemem a szemüvegtől?

Távolra látok homályosan.

Válaszokat köszönöm!

14/L

2017. febr. 15. 22:38
 1/6 anonim ***** válasza:
Mindenképpen menj szemészetre, nem szabad az ilyenekkel játszani, és igen, javulhat, ha rendszeresen hordod.
2017. febr. 15. 22:42
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Most egy kicsit megnyugtattál! :DD

2017. febr. 16. 19:55
 3/6 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem fog javulni a szemüvegtől, nem tudom miért terjesztik sokan még mindig azt az ostobaságot. A világon egy szemüveges sem lenne, mert mindenkit "meggyógyított" volna már. Ez nem gyógyszer, hanem egy egyszerű műanyag optikai segédeszköz, ami szimplán megtöri a fényt, így az máshova esik. Ennyi.

Ellenben ha gyenge dioptriára (-1 és alatta) nekiállsz rendszeresen hordani, nélküle már rosszabbul fogsz látni.

2017. febr. 16. 20:57
 4/6 anonim ***** válasza:

2 éves korom óta szemüveges vagyok, bal szemem kancsal volt teljesen. +6-osról indultam.

Mikor jött a hormonváltozás volt, hogy évente két szemüveget cseréltünk. Aztán ugye a tinikor véget ért.

Most 26 éves vagyok, még mindig szemüveges és javul a szemem. 3 évvel ezelőtti eredményhez képest majdnem egy egésszel javult a szemem. Most a bal szememnél 0.75, a jobbnál 0.25-ös lencse van, plusz fél dioptria mind a kettőn.

Tudod, képes javulni a szem.

És te szemüveges vagy, hogy itt osztod az észt?

2017. febr. 16. 21:12
 5/6 anonim ***** válasza:
ui.: a bal szemem egyáltalán nem kancsal már 12 éves korom óta
2017. febr. 16. 21:15
 6/6 anonim ***** válasza:

A pluszos szem gyógyul, a mínuszos viszont nem.

Üdv.: egy szemüveges lány

2021. aug. 4. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!