Rossz a szemem? Javulhat?
Ha becsukom a bal szemem, akkor a jobb szememmel kicsit rosszul látok. Szinte észrevehetetlen, de ha a másikhoz hasonlítom, akkor mégis.
Ezért megéri elmenni szemészetre?
Ha valóban szemüvegre lesz szükségem, és mondhatni hamar észrevettük a problémát akkor megjavulhat a szemem a szemüvegtől?
Távolra látok homályosan.
Válaszokat köszönöm!
14/L
Köszönöm szépen!
Most egy kicsit megnyugtattál! :DD
Egyáltalán nem fog javulni a szemüvegtől, nem tudom miért terjesztik sokan még mindig azt az ostobaságot. A világon egy szemüveges sem lenne, mert mindenkit "meggyógyított" volna már. Ez nem gyógyszer, hanem egy egyszerű műanyag optikai segédeszköz, ami szimplán megtöri a fényt, így az máshova esik. Ennyi.
Ellenben ha gyenge dioptriára (-1 és alatta) nekiállsz rendszeresen hordani, nélküle már rosszabbul fogsz látni.
2 éves korom óta szemüveges vagyok, bal szemem kancsal volt teljesen. +6-osról indultam.
Mikor jött a hormonváltozás volt, hogy évente két szemüveget cseréltünk. Aztán ugye a tinikor véget ért.
Most 26 éves vagyok, még mindig szemüveges és javul a szemem. 3 évvel ezelőtti eredményhez képest majdnem egy egésszel javult a szemem. Most a bal szememnél 0.75, a jobbnál 0.25-ös lencse van, plusz fél dioptria mind a kettőn.
Tudod, képes javulni a szem.
És te szemüveges vagy, hogy itt osztod az észt?
A pluszos szem gyógyul, a mínuszos viszont nem.
Üdv.: egy szemüveges lány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!