Közellátó vagyok, ha nem hordom non stop a szemüvegem, javúlhat a szemem?
nekem -1.00-es mindkét szemem, nem nagyon hordom a szemüveget.
alapból szinte egész nap közelre nézek (olvasok, rajzolok gépezek, tv-zek, 1-1.5 méterre lévő emberekkel beszélgetek...szóval ritkán nézek távolra, csak utcán.
estefelé szokott már jobban elfáradni a szemem ha egész nap megyek, akkor érzem homályosabbnak a látást, napközben természetes fényben korrigálja a szemem.
persze néha meg vannak rám sértődve hogy az utca másik végéről nem ismerem őket fel meg elmegyek mellettük és nem látom meg őket, de ez van
2 éve nem romlott semmit a szemem de lehet hogy akkor se romlott volna ha szemüveget hordok.
17/L vagyok. nekem 2,00 és 2,4 a szemeim. sosem használtam szemüveget, mert nagyon zavar, csak akkor ha nagyon nagy szükség van rá (p. suliban nem látom a táblát)
ettől függetlenül teljesen hozzászokott a szemem, szóval én ezt érzem normálisnak, hogy ennyit látok a világból. Ettől megjavulni nem fog a szem, csak úgymond korrigál, tehát valamivel jobban fogsz látni, mint egy hasonló dioptriás, ha leveszi a szemüvegét, hiszen az ő agya és a szeme már hozzászokott, hogy nem kell erőlködnie a látáshoz a szemüveg miatt. Szerintem attól romlani sem fog a szemed, ha nem használod a szemüveget, legalább is nekem nem romlott; mondjuk ez sokkal inkább hajlam kérdése.
ha az anyagiak megengedik, akkor próbáld meg a lézeres szemműtétet, az állítólag nagyon megéri, mert örökre megjavítja a látásod. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!