Új kontaktlencsével első napon meddig lehet bírni?
Helyes használat mellett nem gyullad be, amúgy is a túlhordás veszélye nem a gyulladásban van, hanem, hogy nem kap elég oxigént a szemed
Kérdező, sűrgősen cserélj lencsét, meg optikust is, ha kényelmetlen az adott típusú lencse, akkor kár erőltetni, nagyon kicsi az esélye, hogy megszokod!
Amúgy milyen márka?
Én úgy használom hogy hétköznap dolgozok (akkor lencse egész nap) hétvégén otthon vagyok (akkor szemüveg).
Optikus szerint ez annyira jó módszer, hogy meg se látszik a szememen hogy lencsét hordok.
Azt lehagytam hogy Biofinityn kezdtem, az picit más mint a jelenlegi. Nehéz volt a számítógép + hamar keményedett (nem volt kemény, csak nem volt olyan lágy, mint eleinte), ami részben jó, mert tudtam hogy közel a hónap vége, és cserére szorul, de végső napokon már kellemetlen volt.
Aztán optikussal gondolkoztunk, lecseréltem AquaView-ra és az pedig tökéletes. Abból van tórikus (cilinderes) is.
Ha nem cilinderes akkor pedig a Most-al végződő fajta alegjobb, nekem egyik cilinderes, másik sima, szóval két különbözőt használok. Annyival jobb, hogy kényelmesebb, nem zavar a 30. napon sem (szóval emlékeznem kell, mikor tettem be elsőnek), és számítógépezni is lehet, illetve amióta váltottam, nincs szemvérzés semmilyen módon sem.
Pedig egyébként a Biofinity is egy jó lencse, de ez egy fokkal modernebb változat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!