Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Új kontaktlencsével első...

Új kontaktlencsével első napon meddig lehet bírni?

Figyelt kérdés
Holnap megyek a kontaktlencséért, betanítanak hogyan kell ki-be tenni, stb viszont ez délután lesz és este megyek ismerősökkel találkozni. Első napi tapasztalatokból ítélve kb 4-5 órát ki lehet bírni az első napon vagy inkább vegyem ki próba után és majd másnap kezdjem el hordani? Nyilván ha azt mondják hordjam nyugodtan de a doki nemet mondd nem fogom hordani csak azért kérdezem hogy mire készüljek?
2017. jan. 12. 18:37
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Pedig állítólag időnként pihentetni kell és nem kell hordani egyáltalán egy ideig, legalábbis nekem azt mondták az üzletben, mert begyulladhat tőle a szem.
2017. jan. 22. 11:49
 12/22 anonim ***** válasza:

Helyes használat mellett nem gyullad be, amúgy is a túlhordás veszélye nem a gyulladásban van, hanem, hogy nem kap elég oxigént a szemed

Kérdező, sűrgősen cserélj lencsét, meg optikust is, ha kényelmetlen az adott típusú lencse, akkor kár erőltetni, nagyon kicsi az esélye, hogy megszokod!

Amúgy milyen márka?

2017. jan. 22. 13:56
 13/22 A kérdező kommentje:
Air Optix, az előző napi viselés+2 óráig nem kényelmetlen, kicsit érzem néha a szélét de amúgy jó, az a baj hogy nagyon rossz szemem van ( -8-as plusz cilinder) szóval megbeszéltük a dokival hogy kipróbálunk egy "előre gyártott" cilinderest (természetesen a lencséért nem kell fizetnem csak ha jó lesz és rendelek még) mert a másik opció az egyénileg gyártott ami iszonyat drága főleg az én paramétereimben szóval megpróbáljuk a készet hátha beválik.
2017. jan. 22. 19:26
 14/22 anonim ***** válasza:
Biofinityből (iwear oxygen) is kérj próbalencsét
2017. jan. 22. 19:28
 15/22 A kérdező kommentje:
Ha a doki úgy ítéli nemjó mindenképp próbálunk még pár opciót (addig meg ingyen lencsém lesz hejjj :D )
2017. jan. 22. 19:40
 16/22 A kérdező kommentje:
Fúúú ha az Energys-ből is gyártanának cilinderest megcsókolom a cégtulajt :D
2017. jan. 22. 19:44
 17/22 anonim válasza:

Én úgy használom hogy hétköznap dolgozok (akkor lencse egész nap) hétvégén otthon vagyok (akkor szemüveg).

Optikus szerint ez annyira jó módszer, hogy meg se látszik a szememen hogy lencsét hordok.

2017. febr. 18. 17:32
 18/22 anonim válasza:

Azt lehagytam hogy Biofinityn kezdtem, az picit más mint a jelenlegi. Nehéz volt a számítógép + hamar keményedett (nem volt kemény, csak nem volt olyan lágy, mint eleinte), ami részben jó, mert tudtam hogy közel a hónap vége, és cserére szorul, de végső napokon már kellemetlen volt.

Aztán optikussal gondolkoztunk, lecseréltem AquaView-ra és az pedig tökéletes. Abból van tórikus (cilinderes) is.

Ha nem cilinderes akkor pedig a Most-al végződő fajta alegjobb, nekem egyik cilinderes, másik sima, szóval két különbözőt használok. Annyival jobb, hogy kényelmesebb, nem zavar a 30. napon sem (szóval emlékeznem kell, mikor tettem be elsőnek), és számítógépezni is lehet, illetve amióta váltottam, nincs szemvérzés semmilyen módon sem.

Pedig egyébként a Biofinity is egy jó lencse, de ez egy fokkal modernebb változat.

2017. febr. 18. 17:35
 19/22 A kérdező kommentje:
Igazából őszinte leszek most hogy belegondolok úgy emlékszem Air Optix volt de a bIofinity-vel is dobálóztak, a próbalencsét előttem bontották ki és már a tartójában vittem haza szóval nem emlékszem de úgyis most kell megjönnie a következő adagnak (több mint egy hónapja rendeltük, francnak van ilyen spéci szemem gondolom sehol nincs raktáron) kontrollon mondta a doki hogy ennek a cilindere áll legközelebb a szememhez szóval ha nem jó jöhet a kemény lencse azt meg próbáltam pár éve és nincs az a pénz amiért újra megtenném.
2017. febr. 18. 22:57
 20/22 A kérdező kommentje:
Viszont neten valamiért alig van webáruházakban cylinderes verzió szóval még azt se nagyon tudom megnézni hogy miből gyártanak.
2017. febr. 18. 22:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.