Új kontaktlencsével első napon meddig lehet bírni?
hoper barátunk elég nagy baromságokat beszél
kérdező, addig hordjad, amíg javasolja az optikus, aki betanít
de ha első nap nem bírod azt a 10-12 órát, amire tervezték, vagy szúr, zavar stb, akkor az a lencse neked nem jó, lehet bármilyen hiper-szuper lencse
ha betartod a higiéniás feltételeket, akkor nem fog begyulladni a szemed:
vagyis megfelelő szappannal kezet mosol, mielőtt belenyúlsz a szemedbe
ha szükséges használsz fertőtlenítőt a kezedre (pl kodan bőrfertőtlenítő spray)
sose hordod túl a lencsét (vagyis a napi hordási és a teljes hordási időt is betartod)
ha kényelmetlen a havi lencse akkor is kivágod a kukába, ha még nem telt le a felbontástól a 30 nap
betegen (főleg náthásan, influenzásan) sose hordod a lencsét
a lencsének megfelelő folyadékot használod, nem a noname valamiket, csak mert az olcsóbb ( [link]
kontaktlencséhez megfelelő műkönny pl systane ultra
Anyám kb 25 évig hordta a kemény lencsét és sose volt baja, mondjuk nem ért a lágyhoz szóval inkább itt kérdezek.
Első nap kb 2 és fél órát volt bent, ennyivel nyújtogattam naponta, most olyan 10-11 óránál megálltam, több időt úgy se kell hordanom viszont ha első nap 10 órát hordtam volna az idő 4%ödében kapartam volna a falat mert zavar, az orvos is megmondta hogy fontos a fokozatos hozzászoktatás
*4/5-ödében
Reggel van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!