Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mire kell ügyelni szemüvegvásá...

Mire kell ügyelni szemüvegvásárlásnál?

Figyelt kérdés
viszonylag gyenge szemüveg kell, de érdekelnek a tapasztalataid. Milyen legyen a keret, kell-e valami plusz réteg a éencsére.
2017. jan. 10. 21:08
 1/4 anonim ***** válasza:
Leginkább arra, hogy kényelmes legyen a keret, se túl szoros, se túl tág. Minden műanyag lencsén van már valamilyen karcvédő réteg, komolyabbat akkor érdemes kérni, ha már elmúltál 18-20 éves, kamaszkorban még sokat változhat a dioptria, van, hogy évente cserélni kell. A szélesebb szárú keretek masszívabbak, tartósabbak, mint a vékonyszárú fémek, és én nem rajongok a keret nélküli és alsó damilos szemüvegekért sem, előbbit nehéz a csavarnál tisztítani, utóbbi meg viszonylag könnyen megadja magát, pláne, ha vékony a lencse.
2017. jan. 10. 21:30
 2/4 anonim ***** válasza:

Monitor előtt ülök, nekem van BB réteg a szemüvegen, ez

a kék színt szűri, kicsit jobban, mint a hagyományos UV

szűrő. Ha te is sokat dolgozol gép előtt, vezetsz vagy

sokat tartózkodsz mesterséges fényben, esetleg sokat té-

vézel, akkor javasolt ez a réteg is rá. Ez funkciótól

független.

Karcálló réteg erősen javasolt, ha rövidlátó vagy, elég

sűrűn fogod törölgetni a szemüveget, és enélkül elég

könnyen karcolódik a lencse. Van portaszító réteg is,

ha poros környezetben élsz, nagyon hasznos dolog lehet.

Nekem félig keretes (felül fém, alul semmi, csak a lencse)

szemüvegeim vannak, teljesen meg tudtam szokni. Nem a leg-

designosabb vékony modell, hanem masszívabb, mert kezdő

szemüvegesként nem javasolt nagyon vékony, első szemüveget

elég gyorsan tönkreteszi az ember (pl helytelen levétel).

2017. jan. 12. 00:40
 3/4 anonim ***** válasza:
Tükröződés mentes réteg a legtöbb lencsén alapból van, a párátlanító tapasztalatból nem ér sokat, a szemüveg keret maga legyen kényelmes, ne túl széles, legyen elég nagy a látószöge és tetszen. Ha nem tudod milyet akarsz mondd meg és akkor mindenféléből próbáltok hogy szűküljön a kör, erre érdemes vinni valakit aki segít választani.
2017. jan. 12. 18:02
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi szépen mindenkinek!
2017. jan. 12. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!