Multifokális progresszív szemüveget hol érdemes venni, van akinek több cégtől is van tapasztalata?
Valóban ezt szokták mondani, de mégis nagyon kevesen visznek vissza multifokális szemüveget! Tehát statisztikailag jók a mutatók, elég sok embernek beválik.
A minőség sok mindentől függ! Milyen a szemed, mennyire speciális igényű, (nekem pl. cilinderes, és eléggé fényérzékeny, tehát alap volt a fényre sötétedőd lencse)
Az tény, nem szabad a legolcsóbb optikust, a legolcsóbb kategóriát választani. Sok ember nem hallgat erre a tanácsra, majd panaszkodnak, hogy nehezen szokja meg a szemük, és nem is látnak vele túl jól. Persze, hiszen hatalmas különbség van multifokális és multifokális szemüveg között!
A legolcsóbb a Válság szemüvegbolt. :-( Kész katasztrófa! Vastag lencsékkel dolgoznak, szűk látómezővel, a fényre sötétedő alig árnyékol, karcolódik, stb. Tapasztalatból beszélek, hiszem én is náluk vásároltam az első multifokális szemüvegemet. Amint megtehettem vettem egy minőségit az ofotértban! Zongorázni lehetne a különbséget!!! A magasabb árfekvésűt vásároltam meg, de nem a legdrágábbat. A keret fél áron volt és nagyon kényelmes. A szemüveg teljes súlya fele a Válságbolt szemüvegnek. Vékony a lencse, karcolásálló, párásodásmentes, és valóban napszemüveg fokozatra sötétedik be. Közelre, távolra és a köztes távolságokra is tökéletesen látok vele! Sem a vezetés, sem számítógép használat nem okoz gondot. Egyedül könyvolvasáshoz, néha rajzoláshoz (grafikus vagyok) használok külön olvasószemüveget. Nem azért mert a multifokális nem jó közelre, csupán hosszas használatnál kényelmesebb az egy fókuszos.
97 ezerbe fájt biztosítással együtt. Ugyanerre az Opticnetnél 112 ezres ajánlatot adtak, egy maszek kis optikus pedig 126 ezret. :-o
Egyik kollégámnak 92 ezerbe volt (neki más erősségű és nem cilinderes).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!